söndag 17 maj 2015

Fantastiska Sverige.

Våldtäkt mot barn. Sexuellt ofredande och barnpornografibrott. Tränaren som utsatte barnen och ungdomarna för detta var cirka 35 år äldre än dem. Han döms till fyra års fängelse. Minus en tredjedel av straffet. Minus häktningstiden. Har lär vara ute omgående.

Är detta rätt?
Frågar någon mig; nej.
svt.se
Denna man har förstört livet för ett par olika flickor. Han har satt men i dem som varar hela livet. För det får han ett litet straff. Ett lindrigt straff jämfört med om han lurat staten på pengar. Detta var inte ens första gången det hände utan han är även dömd för liknande brott tidigare.

De stora frågorna att ställa sig är då:
Hur kunde denna mannen få vara tränare?
Varför får han inte ett strängare straff?

I min värld borde det vara som så, att en nolla efter fyran hade varit ok med de regler vi har. 40 år minus en tredjedel minus häktningstiden. Helt ok. Dessutom skulle det varit kemisk kastrering på honom. Detta på grund av att det inte var första gången och för att han har utsatt barn som varit i någon form av beroendeställning mot honom.
Om din dotter på tolv år åker på träningsläger med idrotten hon utövar, då litar du på att tränaren ska vara bra och ta hand om dottern och hennes vänner. Allt annat är sjukt.
Denne man förstör för så många vettiga män där ute genom att begå sådana här brott.

Samtidigt är det så, att om du är pedofil. Vart söker du dig då?
Det bör vara självklart att de flesta av dessa människor återfinns inom skolans värld eller något liknande. Älskar du hästar försöker du spendera mycket tid med dem. Enda sättet att verkligen komma åt detta är att exempelvis alla föreningar tar ut brottsregistret samt alltid ser till, att ingen någonsin är ensam med barnen/ungdomarna.

Straffsatsen i Sverige är enligt mig skrattretande.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sodertalje/dom-mot-tranare-i-sodertalje