måndag 11 maj 2015

Barn är barn..

Någonstans går gränsen för vad barn kan och inte kan göra. Jag är den första till att skydda alla de barn som är utsatta eller mår dåligt. Jag hade gjort vad som helst men.. det får inte gå in absurdum.

När vakten i Malmö blev jagad för att ha misshandlat ett barn på centralen blev jag väldigt irriterad. Hade det varit så att jag ansåg honom misshandla pojken hade jag aldrig varit tyst men när jag såg filmen såg jag en vakt som gjorde precis det han skulle. Hade pojken lyssnat hade det inte varit något problem. Hade han gjort som han blev tillsagd hade allt varit lugnt.
svt.se

Läs artikeln nedan och betänk sedan att dessa barn är kapabla till drogbrott, våldtäkt ensamma eller i grupp, knarkbrott, misshandel, inbrott.. listan kan göras lång. De yngsta är nio år.
De är uppväxta på gatan, hitresta och lever nu gömda som delar i yngre gäng. De är barn men har levt hela sina liv som om de vore vuxna. Vad ska Sverige göra åt detta?

Jag har ingen lösning på detta problem men vill att människor ska tänka till en extra gång innan de dömer någon, exempelvis vakten. I många länder finns det barn som inte ens är tio år gamla som är föräldrar. Det finns barn som lever som militärer och mördar andra människor. Det är fruktansvärt att deras liv så snabbt har hamnat där men hela planeten är inte Sverige. Alla tänker inte som vi många gånger gör och till saken hör, att titta på handlingarna som utförs och fråga offret vad den anser, så tror jag få bryr sig om förövaren bara är ett barn.

Jag hade gärna hjälpt någon av dessa men det blir väldigt svårt när de inte har ett normalt liv bakom sig. De vet inte vad det innebär att ha en fast plats och min övertygelse är att de som rymmer, vilket nästan är vart fjärde barn, inte klarar det liv som för oss är det normala. För dem är det nämligen att leva på gatan och följa djungelns lag. Det är tragiskt allting men jag ser ingen lösning på detta mer än vad som skrivs i artikeln: Europa måste samarbeta för att hjälpa dessa barn.

Förhoppningsvis kan det hjälpa.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/barnen-som-lever-pa-gatan-och-livnar-sig-pa-brott
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/inget-land-vill-ta-emot-barnen