söndag 10 maj 2015

LO - Sverigedemokraternas fack.

Hur har det solidariska socialiststämplade LO-förbundet tänkt göra nu?
En undersökning visar att cirka 25% av deras medlemmar stöder Sverigedemokraterna, trots att LO är socialdemokraternas undersåtar.

Jag är ingen älskare av facket och har aldrig varit. Jag kommer med all sannolikhet aldrig att bli det och jag har ett väldigt starkt skäl till varför: Jag vill inte ha ett fack styrt eller underställt ett parti, oavsett vilket det är. Egentligen handlar det för mig inte om att LO är så starkt knutna med socialdemokraterna utan helt enkelt att de är så starkt knutna till en politisk organisation.
Jag anser det vara helt fel oavsett vilken knytningen är gentemot. Jag förlorar kanske några kronor i månaden på att inte vara ansluten men jag kan med gått samvete säga att jag inte har sponsrat någon socialismreklam eller någon flygplansresa någon av deras ministrar gjort.

svt.se
För hundra år sedan hade jag garanterat varit socialdemokrat och det ser jag inget fel i. Hade jag bott i Afghanistan hade jag med all sannolikhet varit en feminist och kvinnoaktivist. Var sak har sin plats och sitt tänk. Sin tid. Socialdemokratins bundsförvant LO har haft sin.
Vet du som är med i ett LO-förbund (här finns förbunden listade: http://www.lo.se/start/om_oss/forbunden) att en del av din fackavgift går direkt in i socialdemokraternas kassa? Känns det ok att du ger dem pengar för att föra sina kampanjer?
Jag tycker inte det. Jag hade inte tyckt det om det varit kopplat till något annat parti heller och det är oavsett vilket det är. För mig hör nämligen inte detta ihop längre. För femtio år sedan, ja. Nu, nej.

LO lägger sig dessutom, ständigt, i politiken och deras åsikter om sverigedemokraterna går inte att missa. Sverigedemokrater ska inte få vara med i deras härliga värme och Transport har till och med inskrivet att den som aktivt är Sverigedemokrat ska uteslutas ur gemenskapen.
Hur tänker de nu agera?

De skulle ju kunna anlita Researchgruppen för att hacka samtliga medlemmars facebookkonton. Bara vänta, det kommer nämligen garanterat att komma. Då ska det bli intressant att se om gemene man anser det ok. Facebook, Twitter, Instagram. Allt det du valt att skriva privat till någon kan mycket väl bli allmän egendom och har du då skämtat lite dumt, förvänta dig att få problem. Vill du klara dig från eventuell uthängning så måste du byta parti till vänsterns och deras gelikar med en gång. De klarar sig nämligen alltid.
LO skulle också kunna kräva att alla ärligt ska svara på vilket parti de röstat. Med tanke på att medlemmarna vet vad som händer om de röstat "fel", kommer de inte vara ärliga.
LO står framför ett STORT problem.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-okar-kraftigt-hos-lo-medlemmar