måndag 21 augusti 2017

Den som vill vara fin får lida pin..

Lite för tjock näsa?
För små bröst?
Hängmage?
Istället för att bara tycka om sig själv kan man välja att operera sig.
Det är upp till var och en även om jag har väldigt svårt för att förstå det.


svt.se

Såvida det inte är så att det är något din kropp lider av, får du betala en sådan här operation själv. Det finns ingen anledning i världen att någon ska få sin extravagans betald av alla andra skattebetalare.
Du som enskild individ har nämligen gjort ett val som du sedan får stå för.

Så operationen gick inte bra?
Nej, men hade du pengar att göra den bör du även kunna betala för att fixa till felen som skapades av operationen. Det är min åsikt och den står jag för.

Kvinnan i reportaget hade inte kollat upp läkaren tillräckligt innan hon valde att knacka sönder sin näsa. Nu kan hon inte andas för han gjorde inte några andningshål när han var klar.
Är det verkligen hela Sveriges problem?
Hon tog ett beslut som förstörde henne men då måste någon annan fixa det?

Om det nu fanns pengar till denna operation anser jag att hon kan bekosta en operation som öppnar upp näsan med. Det är helt ologiskt att göra på något annat sätt såvida hon inte akut ligger döende och måste ha hjälp.

Det finns ett uttryck som lyder "vill man vara fin får man lida pin" och det är ju uppenbarligen vad hon har fått göra. Hon gör det dock efter något som hon själv har bekostat.
Lika litet som samhället ska betala för att ta bort tatueringar som människor ångrar, ska samhället bekosta defekter som finns i enskilda personers huvud.
I skolan lär sig alla barn att de är bra som de är och det är på tiden att vuxna börjar leva efter samma devis.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/karolinska-stoppar-hjalp-till-skonhetsopererade