onsdag 2 augusti 2017

Ett steg till..

En ung man.
Media har tagit bort benämningen "ensamkommande flyktingbarn" och benämner nu personen som slagit sönder HVB-hemmet denne bor på, för en "ung man" istället.
Ett klart framsteg då det för några år sedan hade varit en omöjlighet.
sydostran.se
Det sönderslagna HVB-hemmet i Sölvesborg.

Med jämna mellanrum kommer det kritik om vad mina inlägg handlar om och främst om att det blir för mycket om invandringen. Problemet blir att jag följer riksnyheterna via SVT och Sveriges radio. Det betyder att jag skriver om det som kommer upp i flödet när jag sätter mig och ska skriva.
Många missar uppenbarligen hur mycket det skrivs om invandringen eller relaterat till den men så ligger läget. Jag kan inte påverka det.
Jag skriver om långt ifrån alla nyheter inkluderat invandringen på samma sätt som att jag inte skriver om alla andra artiklar. Hela IT-skandalen har resulterat i ett inlägg, snart två, men sedan är det för mig utagerat såvida inget nytt tillkommer.

Detta inlägg kommer för den som vill handla om invandringen vilket det också gör på sätt och vis. Det jag är ute efter, i vanlig ordning, är dock inte själva invandringen utan medias syn på rapporteringen om den.
För mig är det inget konstigt att det blir bråk och händer saker på asylboenden och HVB-hem.
Det har det inte varit från dag ett och jag sa det till Migrationsverket när de skulle informera.
När Bert Karlsson stod i Hanöhus och informerade om att det skulle bli det bästa asylboendet som fanns satt det en annan Hälleviksbo och förlöjligade den som ställde frågan om eventuella bråk.
Personen i fråga ansåg att det var självklart att de som kom till Hanöhus inte skulle bråka.
De hade ju faktiskt flytt ett krig!
Jag blir så rädd för sådan total okunskap.

Problemen runt sådana här boenden har varit kända sedan de började dyka upp överallt.
Det säger sig själv att du inte kan sätta någon som flytt sitt land för att den är homosexuell, tillsammans med troende som anser den personen vara en sjukdom.
Du kan inte tvinga ihop människor som hatar varandra för att deras släktingar har lärt dem att det är så de ska göra. Det fungerar inte!
Att då sitta och hyckla dem som var oroliga för bråk är oerhört naivt och motbevisades ständigt under alla de år det var asylboende. Polisen, brandkåren och ambulansen var ständigt i fina Hällevik.
Media skrev en artikel om det gissningsvis en av tjugo gånger.
Det är för mig problemet.

Det, tillsammans med, att de på boendena kallas för "ensamkommande flyktingbarn".
Ytterst få av dem är nämligen ensamkommande.
Det ordet betyder att de inte kommer med en vårdnadshavare men de kanske kom med mormor eller kusinen istället. "Flyktingbarn" visar även det väldigt tydligt en bild av ett utmärglat, som när jag var yngre kallades för Biafrabarn (efter katastrofen på 70-talet), barn som svultit och knappt har kläder på kroppen.
När flyktingarna sedan hoppade av bussarna i moderiktiga kläder och iphones fick man istället backa för dem som skrek att flyktingar behöver inte vara fattiga.
Nej, rikast flyr först.
Medias bild har inte riktigt stämt med den som sedan har visat sig vara den riktiga.

Det intressanta med att en "ung man" nu slagit sönder HVB-hemmet den bor på, är att media inte längre kallar honom för ett ensamkommande flyktingbarn.
Det hycklas inte längre med att det är ett boende för människor från andra länder.
Plötsligt får man säga att det finns problem.

Jag har sedan dag ett protesterat mot det system Sverige har, eller rättare sagt har haft en brist på. Systemet fungerar inte. Varken då eller nu.
Det innebär också att den som läser vad jag faktiskt skriver, ser att jag kritiserar media och hur de beter sig och inte de enskilda människorna.
Jag har full förståelse för att de utnyttjar ett naivt land i norr.
Ett land som verkligen tror att alla de som kommer till Sverige är barn, eller för den delen äldre.
Jag tror att lika många som påstår att de är barn, lika många ljuger och säger att de är äldre för bidragens skull. Systemet är fel och media naivt rödgrönt som tror att människorna i Sverige inte ser igenom det skimmer som lagts över allt.

Min uppfattning är att det är få som trodde att svenska män plötsligt började tafsa på badhusen, på festivalerna eller i folksamlingar. Få trodde att gruppvåldtäkterna och stölderna på gatorna, misshandeln av äldre och den växande gruppen gatubarn, var födda i Sverige.
Trots det, har media fram tills nu vägrat att erkänna att det är så.
Allt kokar ständigt ner i orden; Är du rasist eller?

Nej, jag står bara med fötterna på jorden och har alltid gjort.
När nu media äntligen börjar se problemen, då kan man också börja arbeta för att lösa dem.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/brak-pa-hvb-hem-i-solvesborg