torsdag 14 juni 2018

F*ck it facket.

Vi vet bättre än dig.
Vi förstår bättre än dig.
Vi har bättre kunskaper om hur dina pengar ska fördelas.
Facket har enligt mig spelat ut sin roll.
svt.se

Ibland blir jag riktigt rädd.
Inte för människor som har en åsikt och står för den, oavsett parti eller tanke, utan för människor som likt robotar upprepar ett mantra om någots förträfflighet. Skygglapparna sitter så tight att människor i princip blir blinda.
När jag ifrågasatte facket till en person för några år sedan, personen var aktiv inom facket, så blev svaret att socialdemokratin var bra.
Jag frågade igen varför LO ska ge just socialdemokraterna 3o miljoner kronor varje år och svaret blev att det var för att de har byggt upp Sverige.

Jo, det fanns inte så många partier för hundra år sedan.
Nej, jag håller med.
Jag hade säkert varit socialdemokrat för hundra år sedan.
Problemet är just det, att det har gått hundra år.
Förklara för en yngre människa att de ska vara tacksamma för allting när de har haft det sedan födseln. Det är faktiskt ytterst få som bryr sig hur Sverige byggdes upp.
Få vet, men här satt en socialdemokrat och försvarade donationerna för att det var någon eftergift för vad de har gjort för länge sedan. Solidariskt.

Socialdemokraterna och facket har inte gjort någonting för mig och mitt beslut att inte vara med i facket kom först när de trakasserade den stackars salladsbaren i Göteborg, och gjordes sedan helt cementerat när jag förstod att en del av fackavgiften varje år går rakt ner i ett partis ficka.
Detta är för mig helt absurt och det blir en principsak att inte vara med.

De absolut flesta människor säger vad de tycker men facket är enligt mig bra för dem som inte kan föra sin talan. När de blivit politiska har de dock förstört alla sina chanser att ha trovärdighet.
Och detta gäller inte för att det är socialdemokraterna utan kunde varit för vilket parti som helst.
Detta gäller för att det är principiellt fel.
Jag hade skämts om det var Moderaterna som gjorde såhär.
Lite ryggrad måste man ha!

Här är en stor skillnad mellan blocken.
De röda tror sig veta bättre vad de ska göra med dina pengar, vi blå tror att ni vet bäst själv.
Vi litar på er.

Facket ska vara för den lilla människan och därför ska man betala en fackavgift. Den går till konferenser, semesterbyar, socialdemokraternas valkassa.. listan kan göras lång. Ytterst lite går tillbaka till den lilla människan och de flesta börjar nu förstå detta då medlemsantalet ständigt sjunker. Likt en sekt tar de från sina medlemmar men Sverige är nu på väg åt rätt håll.

Gör facket helt opolitisk eller lägg ner det.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-s-politikreporter-valdigt-beskymmersamt-for-socialdemokraterna
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/lo-salde-italiensk-semesterby-for-fyra-miljoner