onsdag 28 september 2022

Vikten av demokrati?

Demokrati är något av det finaste som finns.
Demokratin gör nämligen att alla kan spela roll.
Varje liten röst kan göra skillnad!

Eller?
Jag har tidigare beklagat mig över det interna spel som finns i partierna. Inte bara för att jag själv blev drabbad utav det utan den stora delen är bristen på respekt för den demokratiska processen. Viktigast av allt måste nämligen vara väljarna. 
Så länge det finns personröster så måste dessa vara viktigare än någon intern demokrati som sedan inte syns. I moderaterna var personrösterna det viktigaste fram tills jag fick flest röster.
DÅ spelade det plötsligt inte någon roll längre.

Under åren som har gått har därför socialdemokraternas gång varit mest schysst.
Där visste man innan vilken som skulle få en viss plats, varpå du kunde rösta på en viss person till en särskild plats. Då skapades inga tvivel och alla visste innan.
Ett visst ansvar kunde läggas på vissa människor inför valen.

I moderaterna har det genom tiderna alltid varit så att den som fått flest röster av väljarna ska ha den högsta positionen. När jag fick fler personröster än den tidigare ordföranden så ringde han och sa att han backade. Då ville inte jag för jag visste att jag ville ha barn och familj.
Valet efter fick jag ännu fler röster och hade ensam fler röster än alla andra i partiet lokalt tillsammans. Då plötsligt gällde det inte.
Den hagalne ville ha allt för sig själv, trots att stödet inte fanns.

Nu ser det ut som om Sd drabbats av samma sak.
Vad eller hur de gör är för mig helt ovidkommande men om man väljer att flytta bort den som har obestridbart flest platser.. då förstår man inte demokrati.
Det finns ingen logik alls i att flytta på någon som har folkets förtroende, hur fel det än må vara.

Här, gott folk, ser vi politikens sanning: Knivhugg och rävspel.
Ingen ska någonsin tro att de blir valda för sin kunskap eller kvalité.. alla blir valda för att på så sätt lyfta någon annan.

Bryr man sig inte om vad väljarna anser vara bra eller rätt.. då bör man också ta bort personkryssen.