måndag 12 september 2022

Vinna eller försvinna?

I skrivande stund har MEDborgerlig Samling i Sölvesborg gått från 0 procent till hela 1,2 procent. Inte så mycket, men det spelar ingen roll. Jag är helt övertygad om att partiet vinner i längden och det kommer fler val. Fler val som kommer ta oss in för förr eller senare märker människor storheten i att få tänka själv.

På riksnivå är inget klart men jag skrattar inombords,
Jag varnade moderaterna för flera år sedan att SD skulle gå om dem så länge de behandlade andra som skräp och nu har det hänt. SD är näst största parti och jag är inte ett dugg förvånad.
Som ett parti sprunget ur socialdemokraterna så kommer människor också följa dem tills den dag ledaren byts ut, för det är min fasta övertygelse. En persons popularitet spelar roll. Kommunalt så fungerar skrämseltaktiken men någon gång kommer även det att vända. Efter åtta år vid makten kan man inte skylla på trygghet och otrygghet längre.. då måste man skrämmas med någonting nytt.

För Medborgerlig Samlings räkning börjar nästa val denna veckan och strategin kommer läggas upp.
Att styret fick en period till är inte förvånande alls för på fyra år börjar de flesta inte ifrågasätta.
När man nu går in i en lågkonjunktur, med skolor som trillar ihop och löften om sänkta skatter.. då ser det lite värre ut om fyra år. De frälsta kommer följa flöjten ut i vattnet, men människor kommer vakna efter hand som andra drunknar.

På onsdag kommer de sista rösterna att räknas men som det ser ut blir inte MEDborgerlig Samling en del i fullmäktige. Det betyder dock inte att vi försvinner, utan att vi laddar om för att ge järnet i fyra år för att sedan komma in.
Det finns en mening med allt!
Jag har under detta val fått närmre vänner än jag tidigare haft inom politiken och det är för mig viktigare än någonting. Sådana människor finns nämligen kvar i förlängningen, till skillnad från dem som ler när du tittar och sätter en kniv i ryggen när ingen är med.

Problemet i Sölvesborg är att det som ett litet nytt parti är svårt att slå igenom mediebruset. Det gäller att lära av detta och se möjligheterna för att förändra. Vi kan åtminstone stoltsera med att vi inte har kostat skattebetalarna en enda krona! Vi har framtiden för oss!

Stort grattis till SD som är landets stora vinnare!
Stort grattis även till MED i Karlshamn!
Jag avvaktar onsdagens resultat för vidare analyser.
Jag vet åtminstone att MED inte kommer försvinna, oavsett om vi vinner eller inte.