söndag 16 april 2023

Åldersgräns?

Jag fyller snart 40 år.
Inte mycket om man räknar jordens livstid, även om vissa tänker att den snart ska gå under. Eller rättare sagt; de är rädda för att den ska gå under nu inom det snaraste och alla människor på jorden ska dö. Så kan det bli, men jag tror det inte.
Jag tror stenhårt på Darwins teori om arternas överlevnad. Det kanske inte är så att vi människor ska överleva i den form vi är nu, men vad spelar det mig för någon roll om ett par hundra år?
Ingenting.

Joe Biden.
Han är 80 år gammal och uppenbart påverkad av antingen sin ålder eller demens. Något är det.
Trots det så vill han kandidera till president en gång till.
Jag skrattade när jag hörde det för det borde vara ett skämt.
Problemet är att det inte är det och vi riskerar då att ha ett land som är med och styr världen, med en ledare som inte kan leda.
Trump är 76 år.
Finns det ingen form av självkritik eller människor i närheten som kan säga till!?

I Sverige är politiker över lag i medelåldern. Det är svårt att rekrytera ungdomar och äldre människor klamrar sig fast för pengarna och maktens skull, men inget ser ut som andra sidan Atlanten. Har man ingen självkritik alls när man inte kan se sina brister?
Uppenbart inte.

Jag har ofta fått frågan om jag skulle rösta på demokraterna eller republikanerna. För mig är det lika illa och jag har främst tittat på företrädarna. Jag gillade Bush men också Obama. 
Lite yngre blod i honom.
Politiken i USA går inte att jämföra med Sverige men många försöker. Vi har en vänster-högerskala i Sverige. Där bör man räkna den som vänster-höger/uppåt-nedåt för att visa någon form av rättvisa. För mig handlar det om företrädare och politik.
Pest eller kolera, för de står båda långt ifrån mina åsikter.

Jag är liberal, väldigt liberal, men det finns gränser. Jag anser inte att alla ska få ha skjutvapen och en abort anser jag är personens rätt. Inte statens. Jag avskyr dödsstraffet.
Jag har svårt för det religiösa tänker i många stater och anser att sydstaternas syn på människors sexualitet är märklig. Samtidigt anser jag det vara mycket märkligt med att ha det som här i mycket. Måste man visa sin sexualitet?
Jag bryr mig inte om ifall du är hetero, homo eller som man älskar kvinnokläder men måste man exponera alla för sina egna livsval?
Gör ett tvprogram och låt skattebetalarna i Sverige betala det!
Skumt.

Biden satsar på fyra år till som president, i Sverige hade han varit pensionär sedan länge. Jag tror det är bra att man har någon form av klocka på när datumet håller på att gå ut för som det ser ut i USA blir märkligt. Huvudkandidaterna är båda över sjuttiofem år och anser att de har mycket kvar att ge.
Med andra ord behöver ingen känna sig stressad.
Jag har ju minst 35 år på mig för att fundera på om jag vill bil statsminister.