måndag 17 april 2023

För alla minns vi Lisa Holm.

En förälders värsta mardröm.

Det kan inte beskrivas på något annat sätt än så. Dottern är arbetsam och duktig, delar ut tidningar en lördag. När hon är klar ringer hon hem och berättar att hon ska till sin vän och vännen ska ha en stor eloge. När Filippa i danska Kirkerup inte kom till henne så ringde hon hennes föräldrar. Det betyder att hon saknades inom en halvtimme från att det att hon försvann. 

En halvtimme.

Hade du saknat någon så snabbt?

Jag vet många som inte har den kollen alls.


Efter alla krimserier så är det de första 24 timmarna som räknas. I detta fallet hjälpte alla i närheten till och människor gick igenom sina kameror på hus och i bilar, sökte överallt. Tipsen som kom in stämde sedan för uppenbarligen måste killen som tog henne ha ett rykte om sig som gjorde att de tog just honom. Att han misstänktes med en gång. Jag tänker också att Filippa måste vara allmänt känd, som man är som cykelbud, i ett litet samhälle. Alla har brytt sig direkt.


När jag först läste om detta så är det bilden av Lisa Holm som kom upp i mitt huvud. Måtte det inte bli en till!

Hela Sverige höll andan den varma sommaren när hon försvann. Alla önskade att hon skulle hittas i liv men den gången blev det inte så. Här arbetade allmänhet och polis oerhört snabbt och Filippa kunde hittas väldigt snabbt. Vid liv. Alla drar en lättnadens suck och hoppas att tösastackaren inte har blivit utsatt för något hemskt.

Hon är vid liv, men ska också kunna leva.


En uppmaning till alla, att den där kontakten är oerhört viktig. Meddela dig och sakna den som inte kommer i tid. Våga vara den jobbiga och ställa frågor.

Ha tider till barnan. 

Sätt krav!

Ring alltid!


Jag är så glad att det inte blev en dansk Lisa, för ingen i världen förtjänar det.