fredag 21 april 2023

Politikens baksida..?

Jag har avvaktat in i det sista kring detta för enligt mig är det tudelat.
Jag har alltid gillat Busch och Skyttedal har inte varit ett bekymmer. Om någon har utsatt henne för någonting 2014, så må det så vara. För mig är det totalt obegripligt hur man som en vuxen person kan vänta i så många år för att göra en anmälan och enligt mig har det blivit väldigt tydligt med detta, att anmälan inte gjordes utifrån att något hade hänt, utan för den kritik hon har fått för sina andra uttalanden. Hade det skett när hon var barn och sedan kommit upp nu så ok, men hon var vuxen när det ska ha skett. Inget barn.

Skyttedal tycker inte att cannabis är ett bekymmer och enligt mig hedrar det henne att hon står för det hon själv tycker. För mig är denna del viktig hos en politiker.
De ska ha en egen åsikt och stå för den.
Det visar dock också med tydlighet hur hård piskan är även i Kristdemokraterna.

Legalisering och avkriminalisering är väldigt liberala tankar som inte passar in i ett parti som räknas som konservativt. Det borde inte vara något märkligt alls egentligen.
Bekymret med de stora etablerade partierna är att de faller in i en ram som de sedan inte kan ta sig ur. De blir mjäkiga och slipas in i formatet som förväntas. Därför är det inte godkänt med att människor sticker ut och jag vet hur det känns.

Det Skyttedal gjorde var normalt inom politiken, tyvärr.
När man kritiseras eller inte får igenom det man vill så går man till attack på någonting annat.
Ingerö är i min ögon, utan att veta någonting om honom egentligen, ideologen i partiet och en person som har arbetat för det han vill väldigt länge.
Att han fick gå för en anklagelse är helt fel.
Ärendet lades sedan ner men då var det redan för sent.
En soppa helt enkelt.
En anklagelse ska inte hindra någon från något, utan det bör vara en dom som är avgörande.

Skyttedal säger själv att det har varit en tuff tid och att det sätter tankarna på om politiken verkligen är värd allting. Problemet blir att hon, såsom många andra, sitter kvar för sin lön och inte för det de tror på. Som EU-politiker har du en månadslön på 100 000 kronor samt traktamente. Få personer säger stopp då. De flesta hoppar istället på kommando och ställer upp på vad som helst så länge de får ha sin lön kvar. 

Ingerö lär dyka upp på en annan topposition innan eller efter nästa val, men det lär bli värre för Skyttedal. Det handlar för mig inte om att hon gick ut och anklagade honom, utan för att hon gjorde det nio år efter att det hade hänt och det redan var preskriberat. Det skapar ingen tillit alls.
Det skapar bara vibbar om att man inte är att lita på.