måndag 13 juli 2015

Att blanda religion och politik.

Att göra skillnad på människor är för mig fel.
Och det på alla grunder.
Det spelar ingen roll vilket kön någon har, ålder, bakgrund, politisk hemvist eller religiös tillhörighet. De två sistnämnda ska det dock skiljas på för i min värld ska inte politik och religion blandas.

Sverige är kristet, även om det knappt märks eller syns. De flesta människorna i Sverige tillhör kristendomen men få lever efter det. På vår politiska karta är det enbart Kristdemokraterna som tydligt visar att de har en religiös ställning genom sitt namn men som för övrigt inte är radikala eller utstickande på något sätt. De försöker inte tvinga någon att bli kristen. De mördar inga.

Hemskt är det då för mig att se hur andra länder så tydligt visar på vikten av religiös tro i sin politiska vardag och det väsende som ska skydda människor. En kvinna blev ihjälslagen för att mobben trodde att hon hade hädat islam genom att bränna koranen. Domstolens beslut visar tydligt hur de ser på olika människor.
För mig är det totalt sjukt att det ens finns en mobb i något land som bryr sig ifall någon nu verkligen hade bränt koranen. Det är en bok!
svt.se
Jag tycker det är fel att bränna böcker men skulle aldrig hata någon för det. Jag skulle aldrig slagit eller sparkat någon för att de brände bibeln eller ens om de brände någon av mina högt älskade samlarböcker. Det är fortfarande bara böcker. Hur i hela världen tänker då dessa människor?
Jo, de tänker genom religionen.
Människor är så hjärntvättade av vad som är rätt, alternativt fel, att de inte ifrågasätter.
Farligt är det då, när vi börjar anpassa oss efter dessa sjuka vanföreställningar om vad som är viktigt och inte. Vi må vara kristna i Sverige, men vi är inte så hjärntvättade att vi inte kan ifrågasätta.

Människor som kommer till Sverige får självfallet ha vilken religiös tillhörighet de vill. Jag kunde inte bry mig mindre. Det är dock deras egna uppfattning och ingen annans. Därför protesterar jag och blir rädd när jag läser att badhus öppnar upp med egna tider för kvinnor. Därför blir jag rädd när människor kastar sten på polisen, brandkåren och ambulanser. Därför blir jag rädd när det skjuts människor i olika uppgörelser, bilar sätts i brand. Därför blir jag rädd när judehatet eskalerar i Malmö. Vad har hänt?
Knark är en stor del men efter att ha suttit som nämndeman i bland annat Hovrätten är det familjefejder som har tron att konflikter löses "Öga för öga.."
Människor som har flytt till Sverige tar med sitt hat hit.
Varför!?
Flyr man inte för att man vill ha lugn och ro, slippa vara rädd?

Jag välkomnar alla människor hit, men visa då lite respekt och lägg allt hat bakom er för i Sverige gör vi ingen skillnad på män och kvinnor. Vi hatar inte polisen och vi gör inte skillnad på människor. Människor ska här få rösta på vad de vill och partierna ska inte föra in religiösa attribut som påverkar vanliga människor. Politik och religion är nämligen uppdelat här.
Vi låter alla få ha sin tro men låt då också oss ha vår även om vi varken skyltar med den eller försöker få er till att konvertera.

Vad gör vi den dag en kvinna blir ihjälslagen för att ha hädat koranen, i Sverige?

http://www.svt.se/nyheter/protester-mot-domstolsbeslut-i-kabul