fredag 17 juli 2015

Om vi tömmer ett land?

Många länkar bilder på syriska stympade barn med blod överallt. Bilderna följs av drypande texter om hur hemskt det är och att Sverige måste göra allt för dessa barn. Människor flyr och mår dåligt. Hata mig då, men jag har aldrig sett några stympade barn på asylboendet runt knuten. Jag ser knappt varken kvinnor eller barn där och männen jag sett har alla kroppsdelar kvar.
Varför inte sansa debatten?

svt.se
Ingen tycker om de bilder som florerar men uppenbarligen har vi helt olika syn på hur man bäst hjälper dem. För mig är det ultimata sättet inte att flytta hela Syriens befolkning hit. Inte nog med att vi tömmer landet på arbetskraft och utbildade människor, vi ger dessutom IS en verklig anledning till att trycka gasen i botten mot Europa.

Nej alla ni som nu vill misstolka, jag anser inte att Syriens människor ska stanna kvar som mänskliga sköldar. Jag anser dock att hela världen gör fel. Hur många måste dö eller fly föra att världen ska gå enade ihop och utrota dessa terrorister?
Måste alla vänta tills de tågar in i Europa?

Så många människor upprepar som i ett mantra att "det ska aldrig hända igen"..
För tjugo år sedan blundade alla och förstod inget. Vad kommer vi säga om tjugo år?
"Vi förstod verkligen inte vad som hände, men plötsligt var de i Europa och det blev ett tredje världskrig." Varför behandlar vi människorna i Syrien och i omkringliggande länder annorlunda jämfört med om det varit vårt grannland?

Till alla de som länkar dessa bilder, som anser att partier och människor som inte vill att alla ska flytta till Sverige är idioter. Hur tror ni att ni ser på detta å 2035?
Min uppfattning är väldigt klar.
Vi ska hjälpa så många människor det bara går på plats och detta genom att utrota IS fullständigt. Hälften av Syriens befolkning är idag på flykt.
Hjälp dessa människor att få stanna i sina hem för jag är helt övertygad om att det är där de helst vill stanna. Ingen vill fly sitt hem.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/kan-inte-resa-med-barn-nar-bomberna-faller
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/12-miljoner-syrier-pa-flykt-1
http://pejl.svt.se/syrienflyktingar/