måndag 20 juli 2015

Vad är viktigast?

Titlar är viktigt. Verkligen. Vice statsminister är något fint och i den mening som har varit, den som ska ta tag i rodret om statsministern inte kan verkställa sina åtaganden. På samma sätt brukar det fungera på alla andra ställen. Det måste vara så att tanken med den posten är att det inte bara ska vara en merit i cvet utan en plats för en betrodd person, som ska ta över landets styre vid statsministerns frånvaro. Så borde det vara, men nej.

Hur i hela världen kan man ge denna post till någon man inte litar på?
Om Löfven och socialdemokraterna inte anser Romson tillräckligt duktig, varför sätter de då henne på denna post?
Tro mig, jag anser det vara betydligt bättre att ha Margot som vice statsminister men varför inte då ge henne den posten? Det måste helt enkelt vara så att det är en del i den uppgörelse som de rödgröna har gjort. En titel skulle ges till Miljöpartiet men makten ville de absolut inte skänka dem. Min stora fråga är egentligen varför vi överhuvudtaget har en vice statsminister-titel.

För mig är det märkligt att väljarna accepterar detta. De som röstade på socialdemokraterna? Anser ni att ni ska ge bort en fin titel till miljöpartiet? Och tvärtom, de som röstade på det totalt verklighetsfrånvända miljöpartiet, är ni nöjda med en post utan makt?
En post som ser fin ut på pappret men som inte innebär någonting.
Jo, i och för sig innebär den att statistiken ser bra ut. Det är en kvinna på posten.

Sverige styrs verkligen av ett fantastiskt gäng!

http://www.svt.se/nyheter/lofven-ku-anmals-for-utnamning-av-vice-posten
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/romson-bara-vice-pa-papperet