lördag 18 juli 2015

Sense8

När barnen väl sover har jag min "egentid". Gillar egentligen inte det ordet för jag anser att man säger upp det när man skaffar barn men men, egentid. Den ägnas först åt att skriva i någon timme samt att studera de kurser jag läser. Det finns alltid någon inlämning som ska göras.
På grund av att jag har väldigt svårt för att enbart göra en sak gör jag dock gärna många saker samtidigt och en av dem är att se serier. Sense8 var den siste av dem.

Jag älskar scifi och fantasy. Star Wars är något av det bästa som har hänt mänskligheten och allt i denna genre är nästan outstanding. Sense8 är en av dem och det går bara att beklaga att det bara finns en säsong. Än så länge.

Serien innehar inga direkta kändisar, innehåller en hel del väldigt intima scener som får alla med väldigt konservativa tankar att resa ragg men bortsett från det så se serien!
Den handlar om åtta personer som plötsligt kan gå in i varandras tankar och även transportera in sin ande i deras för att hjälpa dem i den situation de hamnat i. Självklart finns det några som anser dessa farliga och därför jagas de.
Vi har en kriminell tysk, en indisk farmacevt, en isländsk DJ, en Nairobisk busschaufför, en koreansk kampsportare, en amerikansk polis, en mexikansk filmstjärna och en kvinnlig, född som man, journalist från USA.
Tysken rånar en juvelerare, indiskan ska gifta sig med ett högdjur, isländskan är ständigt sorgsen och går på droger, Nairobiern är lycklig men med en aidssjuk mamma, koreanskan tar på sig broderns straff, polisen börjar undersöka allt, filmstjärnan är rädd att det ska komma ut att han är homosexuell och journalisten lever ett nytt liv. Alla bundna till varandra och många gånger önskar jag att det är såhär det kunde vara. När den ene personen utsätts för ett brott går kampsportaren in och ser till att lösa situationen och vice versa.

Det är svårt att beskriva utan att förstöra serien så jag uppmanar alla att se den!
Jag hoppas att Netflix väljer att göra många säsonger till.

http://www.imdb.com/title/tt2431438/