måndag 27 juli 2015

Vad skattepengarna ska gå till.

Mannen anser att kommunen ska stå för den kostnad han fick lägga ut för att hans tio barn skulle kunna komma till Sverige. Bräcke kommun i Jämtland vägrar och fallet ska nu upp i förvaltningsrätten.

Jag tänker bara suck. Uppenbarligen är jag inte heller ensam om det då den socialdemokratiskt styrda kommunen inte vill betala för barnens resor till Sverige. Om skattebetalarna i detta land först ska betala bistånd till utsatta länder, hjälpa många människor som kommer hit, ta hand om våra gamla, sjuka och arbetslösa, hur ska vi då kunna betala för att alla som nu befinner sig i Sverige även ska få hit sina släktingar?

Som jag minns det ska personen som tar hit släktingar kunna försörja dem.. men just det. Det är fler undantag än regler och systemet fungerar uppenbarligen inte då de flesta får komma hit oavsett. Hur ska detta land gå runt om detta fortsätter?

Kommunen i artikeln anser att staten ska börja betala detta om det är så att de förlorar i rätten. Vilka är då staten? Jo, det är vi. Alla som betalar skatt är en del av staten då det är vi som ser till att pengarna går runt här. Alltså ska vi betala för detta. Jag har full förståelse för att människor vill återförenas och spendera sin tid tillsammans i familjerna. Jag hade med velat det. Jag förstår dock inte hur dessa personer tänker när de anser att alla andra ska betala detta för dem.
Någonstans måste gränsen gå för vad som ska betalas och inte. Jag kan inte dra den men jag hoppas att förvaltningsrätten tar ett bra beslut.

http://www.ltz.se/jamtland/bracke/nu-overklagas-domen-om-brackemannens-tio-barn-vi-tanker-inte-borja-betala