onsdag 22 juli 2015

Homosexuella ska helt enkelt räkna med hat.

Sverige stoltserar varje år med en gigantisk Pridefestival. Den stora "nyheten" här är vilka ministrar och politiker som väljer att inte delta. För mig är det ett jippo då Sverige är ett så öppet land. Min uppfattning är att här är alla lika, alla är lika mycket värda, och detta oavsett vilken sexuell läggning någon har. Ryssland borde ha en Pridefestival av gigantiska mått för att visa ledning att det är ok att älska någon av samma kön. I Sverige är det självklart.
Åtminstone för de flesta.

wiki
Mannen som artikeln överst handlar om bor på ett asylboende i Jönköping. Han har inte bara hotat de båda homosexuella männen på samma boende med våld. Han har även utövat våld mot dem. Han har hotat att döda dem för att muslimer begår synd när de har umgänge med någon av samma kön. Jag hittade tyvärr ingen artikel om detta på svt och tycker det är märkligt.
Artikeln avslutas med "Mannen riskerar fängelse och utvisning om han döms.".
Riskerar?
Varför inte bara sätta honom utanför gränsen?

Han har sökt sig till Sverige för att han inte vill vara kvar i ett land som står i lågor. Inte nog med att han hotar att begå liknande brott som IS gör mot dessa män, risken är stor att han hade verkställt det. Han! En person som flytt våldet!
Vad är då problemet?

I mina ögon är problemet vår flata lagstiftning. OM han döms är sannolikheten väldigt liten att han verkligen blir utvisad. Vi utvisar nämligen inte människor som riskerar repressalier i sitt hemland. Detta betyder att om han är från ett krigshärjat land, vilket jag förutsätter då han söker asyl, får Sverige inte utvisa honom tillbaka dit. Vi kan inte heller utvisa honom till ett annat land.
Vad då Moment 22!

För mig gäller följande: Välkommen hit! Följ våra regler och lagar så får du stanna. Passar de inte dig så vänd om med en gång. Kom inte hit med det hat du flytt ifrån utan du har fått en ny chans så ta den! Jag blir så trött. Hur i hela världen kan man hata en annan människa på grund av dennes sexuella läggning? I min värld existerar inte det.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6215862
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/ingen-lofven-i-pridetaget