torsdag 2 juli 2015

Det sjunkande skeppet.

Sista färden? Grekland sjunker. Snabbt.

Under en lång tid, och under de sista månaderna väldigt aktivt, har nyheterna berättat om Grekland. Detta stackars land som inte klarar att hålla skutan flytande längre.

Grekland håller på att gå bankrutt, fullständigt. Varför?
Det skulle kunna vara på grund av deras låga pensionsålder, bristen på människor som betalar skatt, att för få arbetar, för dåliga skattesystem och på ett väsen som är korrumperat. Trots många chanser och hjälppaket så lyckas de inte trots att de länder som satt i samma sits för några år sedan löste sina kriser genom att göra som EU ville och sa.

Röster höjs om att det är synd om Grekland. Intervjuer görs med boende där som berättar att de inte förstår någonting. Omvalslapparna är för svåra att läsa. De ser inte varför de sitter i den sits de gör. De förstår ingenting!
Människor sitter sedan och försvara dem här. Vi ska sluta vara så stygga mot dessa människor och vi ska ge dem lån. Jag har till och med hört röster om att pengarna de har fått bör skänkas, de ska inte behöva betala tillbaka.
Vilken värld lever ni i?

För mig är det som så, att Grekland har gjort sitt val. Att de sitter i den sits de gör har de sig själv att skylla och vill de ta sig ur den ska de vara tacksamma för att EU ger dem ytterligare chanser. Hade jag enväldigt suttit och bestämt hade de inte fått en cent till. Det kan omöjligt vara alla andras problem att de väljer att ha ett system som inte fungerar.
Förklara för Sveriges invånare varför de ska arbeta tills de nästan är sjuttio år när de, om de istället bott i Grekland, kunde gått i pension flera tiotals år innan. Varför människor här ska betala skatt för att de som bor i Grekland ska kunna leva loppan och sedan få våra skattepengar.
Aldrig. Det är vuxna människor och de får ta konsekvenserna av det handlade de har gjort.

Röster har höjts över att det drabbar hela Europa. Ok. Låt det göra då för i slutändan är min övertygelse stor om att vi kommer resa oss. Grekland kommer dock aldrig göra det om de inte lär sig vad detta med konsekvenser är.

Som man bäddar får man ligga.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/eu-chefen-kastar-sig-in-i-grekiska-folkomrostningen
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/hopp-om-grekiskt-sista-minuten-avtal