tisdag 28 juli 2015

JAG gillar olika.

"Moderatpolitikern på SD-fest".
Det är något fel på mig. Uppenbarligen.
Jag vägrar nämligen konsekvent att påstå något men leva på ett annat sätt.
JAG gillar olika till skillnad från journalismens vänsterfalang, som uppenbarligen är stor. JAG anser att alla människor har exakt samma värde oavsett vilka de är.

Igår började det ringa under förmiddagen och det fortsatte sedan hela dagen. Det märks att det är nyhetstorka under sommaren! Den som känner mig vet att jag inte tar telefonen när jag är med barnen. Jag anser nämligen det vara helt fel att föräldrar går med huvudet sänkt i en pryl när barnen vill ha uppmärksamhet och med fyra barn finns det ytterst få tillfällen med tillräcklig tystnad för att föra en konversation. Kommer det ett sms eller meddelande försöker jag att svara på det så fort jag får tillfälle. Vill man ringa mig är det dock bäst efter nio på kvällen, om jag inte somnat när jag nattat dem.
Jag ber om ursäkt till den mängd missade samtal jag hade igår men det finns inget som är viktigare än barnen så ni kom i andra hand.

I helgen var vi bjudna på kräftskiva. Kräftskiva hos våra vänner som vi umgås med. Vi har känt varandra länge och vi har jämngamla barn. Vi delar visserligen det politiska intresset men inte partibeteckning. Jag ser inget konstigt alls med det. Det borde inte heller vara konstigt för alla de som påstår sig gilla olika, men tydligt är att de som anser att olika är bra, enbart gör det på ett papper eller för media. Olika är nämligen bara bra om det är "rätt" olika.
Jimmie och Louise är just det för mig och familjen. Precis bara det.
De är även sin sons föräldrar vilket är referensramen barnen har om dem.
Skulle jag då börja fråga ut dem om vilka som ska delta på kräftskivan vi blivit bjudna på? Eller vilken musik de har tänkt spela? Kanske ifrågasätta vilken mat som ska bjudas på.
Nej, jag gör inte så med dem och inte med några andra heller.
Den ende gång jag pratar om det är om någon skulle ställa frågan om eventuella matallergier i familjen.

Om jag då går på en kräftskiva och de har bjudit dit ett band som framför några låtar, ska jag då ta maken med mig och springa? Skynda mig därifrån för att kanske, kanske någon stör sig. Kanske någon tycker att det är fel?
Nej, självklart inte. Vi gillar ju alla olika. Eller?
Handen upp alla som tror att det hade blivit samma pådrag om det var Imperiet som kom in! Eller Wiehe? Nähä, det är inte samma sak?
Men om vi tar in den intelligente unge mannen som vill slakta Jimmie i sina låtar, hyllas vi då som hjältar eller det blir ett pådrag om det? Jag gissar att detta "scoop" inte hade existerat om så var fallet.

Som intresse har jag musiken vilket har gjort att jag sedan fyra års ålder spelat den mesta sorts musik. Jag älskade Imperiet, Dia Psalma och Ebba Grön som yngre och hade det blivit tillfälle hade jag gärna sett dem live. Hade media brytt sig då? Nej.
Nu ska jag sänkas för att Ultima Thule dök upp på en fest som överraskning. Fyra musiker som framför sin musik. Daniel Pohl med sina starka vänsteranknytningar tas in som expertkommentator i Kvällstidningarna (som visserligen ska få en eloge att mitt namn för en gångs skull var rättstavat) men inte ens han kan säga att deras texter är rasistiska för att de handlar om Sverige.. MEN, han vet att de egentligen menar det. De är egentligen rasistiska.
Varför hänger ingen KENT?
Deras "Sverige, Sverige älskade land.." handlar om samma sak; Sverige.
Ultima Thule hade starkt rasistiska kopplingar på 80-talet. Ok. Jag minns inte för jag var väldigt liten då men jag skulle sannerligen inte döma någon för vad de gjorde för trettio år sedan. Människor kan förändras och min glädje är stor över att allt inte är som det var på mitt årtionde.

Som intresse utöver musiken har jag politiken vilket ska göra att jag ständigt ska vara på min vakt. Vilka får jag umgås med? Synas med? Tycka och säga? Jag ska uppenbarligen inte vara på fest med människor som inte delar mina exakta synpunkter. Jag ska kolla efter så att ingen annan klätt sig opassande. De har ingen hemsk släkting med sig?
Om all världen fåglar lät likadant hade jorden varit en trist plats att bo på.
Jag är en väldigt udda person med mycket åsikter om allting så i slutändan blir den stora frågan: Vem i hela världen får jag umgås med?
Suck.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/blekinge/ultima-thule-gastade-sd-fest
http://www.expressen.se/kvallsposten/ultima-thule-spelade-pa-sd-ledarens-kalas/