måndag 6 juli 2015

De främlingsfientliga svenskarna.

Vad är en svensk?
Många gånger är detta helt omöjligt att svara på utan att bli kallad för främlingsfientlig eller rasist. Det är förmodligen anledningen till att det i denna avhandling delats upp i två delar; svenskfödda eller utomeuropeer.

Svenskfödda människor flyttar om för många utomeuropeer flyttar in i deras område. Rasister!
Tydligen är det dock så att utomeuropeerna också flyttar om det blir för många svenskfödda i deras område. Det är alltså vice versa. Kan man kallas för rasist om man är utomeuropee?
Enligt PK-eliten är nog svaret på den frågan nej.

Tittar man på hur Sverige ser ut bör inte denna avhandling vara något märkligt. Det finns en anledning till att det finns områden där de som anländer till Sverige väljer att bo. Områden i Malmö och Södertälje är bra exempel på detta. Människor väljer att bo på samma ställe som deras landsmän och det är visserligen inte så konstigt, men inte så bra för integrationen.

teknikensvarld.se
I ett program från P1 diskuterades detta för några veckor sedan och de kom fram till att svenskar inte ville leva med spanjorer, för programmet handlade om alla svenskar som valde att flytta till Spanien i längre perioder. Vi är en familj som varit i Spanien väldigt mycket och vi har alltid firat våra svenska högtider även där. Mest spektakel från andra blev det när vi satte upp ett stort kors med blommor, dansade små grodor och sjöng. De trodde någon hade dött.
Vi tvingade dock aldrig någon annan att delta och vi var inte med i någon svenskförening. Vi äter deras mat, firar även deras seder (ingen bör missa de spanska festivitasen) och trivs bra i vårt kvarter med alla de nationaliteter som finns där. Men, vi var aldrig med i några svenskföreningar, åt aldrig svensk mat och begärde inte att alla texter överallt skulle stå på svenska. När vi åkte dit talade vi spanska så långt det gick. Vi sa alltid att vi skulle ta seden dit vi kom och jag anser det vara väldigt fint. Vi lärde oss en helt annan kultur.

Jag har aldrig förstått varför man vill åka utomlands för att sedan ha det exakt likadant som hemma. Problemet som jag ser det i Sverige, är att vi inte har några krav. Människor kommer hit, välkomna! Alla kan dock inte bo i samma stadsdel i Sveriges tredje största stad för det fungerar inte. Människor kan bo här i tjugo år utan att för den delen kunna tala svenska och det bör vara ett krav för att bli svensk medborgare. Detta tillsammans med tester av deras kunskaper om det samhälle de flyttar till och detta inte minst för att visa dessa kvinnor att i Sverige, är mannen och kvinnan jämställda.

Varför är det så fel att påpeka det?
Vi måste ändra de system som gör att människor hamnar i utanförskap och de som flyr ett krig bör vara tacksamma att slippa undan bomberna och granaterna. De bör därför inte ha något emot att man blir hänvisad boende långt ifrån släkten som finns här.
Vi har bra kollektivtrafik och det går att ta sig relativt snabbt fram i vårt lilla land.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/svenskfodda-flyttar-ut-nar-utomeuropeer-flyttar-in