lördag 11 juli 2015

EN liten bit av kakan..

Hon vänder hem för att föda sitt barn. Kostnaden blev för stor i Sverige.
Detta genererar en stor artikel i svensk media.

svt.se
Tro mig, jag lider med 16-åriga Beatrice men det fungerar som så i ett välfärdssystem att man måste vara med och betala skatt för att det ska fortsätta gå runt. Det är kanske inte det mest trevliga men det går att föda barn utan något smärtstillande alls, för jag har gjort det. Jag var visserligen på ett svenskt sjukhus men har bidragit till skatten i detta land i femton år och anser att det är min rätt.

Artikeln tar upp att vi måste hjälpa människor som kommer hit och speciellt barn. Ja, detta är ett barn som ska få barn men som kan resa hem när hon ska föda då pengarna inte räcker till för att föda i Sverige. Beklagligt men alla måste hjälpa till och att tigga genererar inga pengar till landet.

Många är de som anser mig och många med mig för hjärtlösa men faktum är att alla inte kan komma hit och utnyttja det fantastiska system vi har för det kommer sluta som en kommuniststat. När de som kan betalar men inte de som inte kan, men alla ändå ska ha exakt lika mycket, kraschar systemet. Det håller helt enkelt inte och det är inte av stygghet eller hjärtlöshet, utan fakta.
Självklart ska människor som får en akut skada få hjälp men detta går det att förutse.

Jag har inget personligt mot dessa personer men anser att lagen ska vara lika för alla. Funderar dock på om detta inte händer andra människor än romer och varför det då inte blir artiklar om det, för media gör väl inte skillnad på människor? Jag har minnen av gästarbetare, även de EU-migranter, som varit höggravida men jag vet inte hur de löste det. Någon tidningsartikel blev det inte av det i varje fall.

Jag hoppas att det löser sig för henne.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/16-ariga-beatrice-tvingas-betala-for-sin-forlossning