måndag 4 april 2016

Den hårfina gränsen mellan geni och idiot.

Rätt allvarligt egentligen, men jag skrattade rakt ut. Det påstås att gränsen mellan ett geni och en idiot är hårfin och detta bör vara ett exempel på precis detta:
En man är misstänkt för att ha byggt en kärnreaktor i sitt kök.
Är detta ett geni eller en idiot?

Vem som helst kan förstå faran med att bygga en kärnreaktor hemma i sitt kök. Vem som har kunskapen att bygga en kärnreaktor bör dock vara svår att hitta vilket gör detta till något rätt intressant och mina tankar går till Frank Abagnale, mannen som filmen Catch me if you can är baserad på. Det kanske vore bäst om polisen helt enkelt anställde denna man?
Eller det kanske finns någon plats där han kan få forska om detta med kärnreaktorer för helt uppenbart har han en hel del kunskap i ämnet.
svt.se

Lagen ska självklart följas och jag säger ingenting om att de har varit hemma hos honom. Det kan dock vara så att lagen och de regler som finns inte alltid gynnar de kunskaper som världen behöver. Detta kanske är mannen som ska lösa energiproblemen på jorden?
Det kan även vara så att det verkligen är en knäppis men det faktum att polisen kommer dit och undersöker, i rädsla för att han verkligen har påbörjat något nytt bygge, bör visa att han har en hel del kunskaper.

Abagnale arbetar idag med precis det han låg ett par steg före med på sin tid; han förfalskade checkar och var bättre på det än FBIs experter som han sedan fick arbeta med.
Det kan vara något liknande, eller inte.

http://www.svt.se/nyheter/misstankte-mannen-jag-har-uranfargat-glas