onsdag 6 april 2016

Tolerans och respekt för sedvänjor..

Tänk om alla kvinnor som kom till Sverige helt enkelt tvingades att ta av sin slöja då de beträdde svensk mark. I Sverige är det nämligen få som går klädda såhär och i mina ögon är slöjan ett sätt att förtrycka den könsgrupp vissa länder anser vara mindre värd.

Jag har ingenting till övers för fransmän eller Frankrike. Självklart ska man inte dra alla över en kam men efter åtskilliga besök i detta land har jag stött på betydligt fler otrevliga människor än i något annat Europeiskt land och det faktum att de är totalt ovilliga att tala engelska skapar bara problem.
En sak gör de dock oftast helt rätt i som jag ser det. De står på sig!
Anser bönderna att de har fått för lite betalt så ockuperar de motorvägar och småvägar.
Vill de föra igenom lagar som resten av världen anser vara inkorrekta höjer de hakan och genomför dem ändå. Ibland skulle Sverige och det styre vi har behövt en hel del av detta.
Frankrike genomförde, mot många människors protester, förbud mot slöjan då den inte främjar jämlikheten. Tror någon att det någonsin kommer att hända i Sverige?
svt.se

Air France ska återigen börja flyga till Iran och ett krav på de kvinnliga flygvärdinnorna har då blivit att de måste bära slöja trots att det är förbjudet i Frankrike. Flygvärdinnorna vill inte och vägrar därmed att flyga denna sträcka.
Måtte de stå på sig!

Jag har väldigt svårt att se varför vissa människors levnadssätt, kultur, ska skyddas och andras inte. De flyger till ett västland som har kommit betydligt längre i sin utveckling än vad Iran har och har de då problem med att människorna på flyget följer den kultur de har, stanna då hemma.
Air France säger att det för dem är viktigt att visa tolerans och respekt för sedvänjor.
Hur stor kan då skillnaden bli för dem som sitter på planet, om de får börja se kvinnor utan slöja där som en lightstart inför hur Frankrike sedan fungerar?

Väst ska inte backa för det vi anser vara rätt och i Frankrike är det att inte ha slöja. Vill iranierna inte att detta ska ske får de helt enkelt skippa att resa till länder som inte praktiserar samma medeltidsfasoner som de gör. Kvinnor från dessa länder kan påstå hur mycket de vill att slöjan inte är ett förtryck, men för mig är den det och det förändras verkligen inte av att de människor som sedan kommer till Frankrike eller Europa fortsätter att använda den. Tvärtom är det så att ett starkt tecken på att någon håller på att radikaliseras är att de, efter att ha bott i väst, börjar använda slöja igen.

Stå på er franska flygvärdinnor i detta!

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/flygvardinnor-gor-uppror-mot-huvudduk