tisdag 12 april 2016

Gratislandet Sverige är nu på upphällning?

Kom till Sverige och ha det bra! Du får pengar, du får en bostad och ett nytt liv. Eller inte. Äntligen börjar regeringen ändra på det som för så många, så länge har varit självklart.

Tobias Billström sa detta uppenbara för många år sedan men tvingades att böja huvudet inför giljotinen som då styrde Moderaterna. Anhöriginvandringen ska inte vara en självklarhet. Ett permanent uppehållstillstånd ska inte vara en självklarhet om du inte är beredd att arbeta för det och om du nu vill ha hit familjen eller släkten, då får precis just du stå för den kostnaden. Inte alla Sveriges samlade skattebetalare.

Jag anser att Sverige har varit hela världens dåliga samvete tillräckligt länge och det är nu bra att något händer. Varför i hela världen ska vi försörja allt och alla?
Barnen i Syrien svälter och är undernärda men de män, för det är mest män, som kommer hit ska leva ett glassliv. Nej, de pengarna anser jag ska gå till de barn som behöver det och de finns inte i Sverige utan kvar i krigets Syrien.
svt.se

Reglerna kommer nu ändras så att den som vill få ett permanent uppehållstillstånd, måste skaffa ett riktigt arbete. Alltså, inget statligt subventionerat arbete utan något de själv har skaffat. Vill de sedan ta hit sin familj måste de bevisa att de kan försörja sig själv och familjen.
Bra!

Detta borde ha varit en självklarhet för alla och borde inte bara ha gällt de som kommit senare i fjol, utan alla. Det finns ingen anledning till att vi ska höja pensionsåldern för att fler människor ska dela den kakan. Självklart ska vi hjälpa så många vi kan och självklar ska de som blir svenska medborgare ha samma rättigheter som alla andra men de som inte är beredda på att bevisa att de vill vara en del av samhället ska inte heller stanna här.

Utan någon större kunskap utan mer intuition skulle jag vilja påstå att inget annat land i världen är så frikostigt som Sverige. Vi har förmodligen ett av världens bästa välfärdssystem och jag har full förståelse för att människor vill få en del av det. Den delen ska dock inte bara delas ut utan istället förtjänas. Vill man ha en del av Sverige system så anser jag att man ska visa det och jag tror att detta är rätt väg att gå: skaffa dig ett riktigt jobb.
Jag har tidigare skrivit att jag anser att ett test liknande det danska inte hade varit fel gällande både språket och landet och jag tycker fortfarande att det, tillsammans med detta, hade varit det bästa för att människor som kommer till Sverige snabbt ska inkluderas i samhället.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/instegsjobb-ger-inte-uppehallstillstand