onsdag 20 april 2016

Utseendet styr.

Flickan såg äldre ut än fjorton år och därför räknas det inte som en våldtäkt. Sverige är fantastiskt. Den stora frågan är egentligen om lagen verkligen är lika för alla.
Spelar det någon roll vilket land en person är född i eller det är värre om man är född i Sverige?

Vad jag får ut av texten är det inte flickan utan en anhörig som anmält det hela. Det spelar visserligen ingen roll för i Sverige är det förbjudet att ha sex med en person som är under femton år. Såvida hon, för det är oftast en hon, är gift och kommer från ett annat land. Då är det ok att göra vad man vill i princip. Det är ju någons fru.

Rent krasst är det alltså som så att om denna 30-åring och denna 14-åring varit födda i Iran, Somalia, Afghanistan eller något annat land som inte anser att pedofili är ett väldigt allvarligt brott och sedan hade kommit hit, så hade det aldrig blivit en rättegång. Ingen hade brytt sig.
svt.se

Svensk lag är alltså sjuk på många sätt. Denna flicka såg enligt rätten äldre ut för att hon hade en piercing och detta är ovanligt för så unga flickor. Men grattis. När var de ute i verkligheten sist? Det kanske inte är det vanligaste men antalet piercade flickor på högstadiet är väldigt många och absolut inget som kan kopplas till en viss ålder. Flickan var tydligen väldigt utvecklad med.
Med andra ord spelar generna och DNA en stor roll.
Istället för att döma denna man för att han inte tog reda på hur gammal flickan var så döms hon för att hennes gener gör henne välutvecklad och utöver det har hon även en piercing.

Samtidigt kommer det förslag på nya regler som säger att det ska räknas som våldtäkt, eller sexuellt övergrepp, om någon sagt nej. Nej. Detta lilla ord ska vara avgörande för om någon har blivit utnyttjad eller inte.

Gäller det då om flickan är välutvecklad med?
Eller "nej" gäller bara om barnet ser ut som ett barn?
Och det gäller inte piercade ungdomar?

Med tanke på fallet för ett par månader sedan där männen friades från en gruppvåldtäkt då de hade stått på rad och haft sex med tjejen istället för att försöka ha det samtidigt med henne så bör även frågan bli: Måste kvinnan/flickan i de fall förövarna är fler än en, säga nej till var och en av dem?
Hur tydligt ska det sägas?
Om de inte förstår svenska, gäller det ändå?

Sverige är landet paragrafryttare som ständigt skapar tvivel på om lagarna verkligen är tänkta att passa offret eller förövaren. Min åsikt är klar och jag tycker att hela systemet är absurt.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/flicka-sag-aldre-ut-man-frias-fran-valdtakt
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringens-utredare-foreslar-samtyckeslag