måndag 4 september 2017

En säkrare framtid!

Polisen ska få ett nytt vapen i jakten på gärningsmän och för en gångs skulle anser jag det vara riktigt bra. Det enda problemet i landet lättkränkt är att det förmodligen kan skapa etiska problem för de som är misstänkta men inte dömda.
svt.se

Ny DNA-teknik kan göra att polisen kan skapa ett ansikte, en bild av ett, genom att testa det DNA de hittar på en brottsplats. Detta kan hjälpa till att identifiera ett offer men även skapa en bild på den misstänkte som sedan kan hjälpa till i jakten på denne.
Jag anser detta vara fantastiskt!

Det kan självklart vara så att det finns de som ser väldigt lika ut men ett brott som sker, där sedan en bild visas ger garanterat både människor i samhället samt polisen en bra bild av vem det är. Tänk hur många mördare i Sverige som skulle kunna hittas.
Tänk en bild på Englas mördare redan tio år innan hon mördades.
Det hade kanske räddat hennes liv.
Någon känner alltid igen någon.

En bild idag går det dessutom att göra mycket med.
Det räcker att man lägger upp en bild på facebook så kör den ett lättare program av ansiktsigenkänning. Den kan gissa sig till vem som är på bilden.
Tänk då vad en bild efter ett DNA på en brottsplats kan göra!

Nu gäller det bara att alla register i världen ska börja samköras med så att ingen kommer undan när de har gjort något som de inte får. Självklart är reglerna olika i olika länder men de värsta brotten enligt mig; såsom mord, våldtäkt och misshandel, borde automatiskt samköras.
Det finns studier som visar att mördare dödat djur tidigare så samkör även med dessa registren.
Allt för allmänhetens trygghet!

Forskning är bra!
Kanske barnen får en tryggare värld att möta när människor tänker till en extra gång innan de beter sig illa mot någon annan.

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/ny-dna-teknik-ska-hjalpa-polisen-genom-att-skapa-bilder-pa-ansikten