tisdag 5 september 2017

Sverige in absurdum.

Arbetar du inom militären?
Då kan du inte hämta dina barn på dagis med uniformen på.
Det finns nämligen barn, som på grund av sina tidigare erfarenheter, blir väldigt rädda.
Hej Sverige!
Landet där man skapar bekymmer.
smp.se

Barn gör inte som vuxna säger till dem utan som vuxna gör.
Hur många har inte hört det?
Istället för att berätta för dessa barn att det i Sverige inte är farligt med uniformerade människor, väljer man att vägra personer med denna klädsel att hämta sina barn utan att först meddela extra om man har arbetskläderna eller vanliga kläder på sig.
Snacka om trångsynt.

Istället för att be föräldern ifråga komma till dagiset och prata, visa upp sig och ge de rädda barnen en bild av hur det fungerar i Sverige, bestämmer man sig för att spä på rädslan.
De barn som slänger sig under ett bord så fort de hör ett flygplan.
Hur tänker man då?
Det är nämligen så många gånger, då barn från krigsdrabbade länder tror att det är ett bombanfall. Istället för att förbjuda all flygning över området berättar man istället att det ljudet inte är farligt i Sverige.

Tänk om denne förälder hade kommit till dagiset civilklädd och med sin uniform, berättat om sitt arbete och om hur de många gånger hjälper andra människor i Sverige som exempelvis har gått vilse. Låtit barnen ta på uniformen, prova den och berätta om sina erfarenheter.
Tänk vilken värld som hade öppnat sig för dem.

Sverige är landet in absurdum.
Istället för att tänka sunt och se på detta med friska ögon skapar man oerhörda problem.
Hur ska de göra om någon går förbi med hundar som i andra länder används som en form av vapen?
Hur ska de göra med de barn som förknippar skynken och olika former av slöja för ett hot?

Kan någon se att ett dagis hade tvingat en person som på grund av sina religiösa val har en speciell klädsel, att ta av den för att det judiska barnet blir rädd?
Någonstans måste gränsen gå och att som förskola gå in och diktera för föräldrar vad de får ha för klädsel, det är diktaturfasoner.

Personalen kunde istället gett denne förälder en extra kram, visat att det är en bra person och bett denne stanna och leka en stund. Så förändrar du rädslor, inte genom att försöka gömma dem för förr eller senare kommer även dessa barn bli tvingade att bemöta det som i deras land var farligt.

http://www.smp.se/almhult/uniform-inte-valkommen/