måndag 25 september 2017

Nazistiska SD.

Förutfattade åsikter kan bli rätt jobbiga när man kommer i en position som Morgan Johansson. Jag håller visserligen inte med Sverigedemokraterna om att vi ska förbjuda nazistiska partier men jag skulle inte för mitt liv jämföra de båda då skillnaderna är markanta.
Johansson visar dock tydligt vilken människosyn han har.
svt.se

Jag är den första till att fördöma de handlingarna som nazisterna gör.
Jag är uppväxt med minnet av händelsen utanför Kungälv där nazister mördade John Hron och jag kan inte tänka mig något mer avskyvärt.
Min uppfattning är dock att de flesta som är nazister, precis som de som blir huliganer av olika slag, är människor med en extremt kärlekslös uppväxt. Människor som egentligen skulle ha haft någon som kramade om dem och berättade för dem att de var älskade.
De hade behövt en familj som verkligen var en familj.

Min uppfattning är dessutom att dessa hade kunnat räddas av systemet om det inte hade varit så mesigt som det är.
Föräldrar kan nämligen i princip slå ihjäl sina barn idag och ändå få behålla vårdnaden.
De kan knarka, bete sig illa och upprepat glömma sina barn och ändå få en andra chans.
Igen och igen och igen.
Det finns självfallet de familjehem som inte är bra men då ska kontrollerna bli tuffare för idag finns det för många barn, riktiga barn, som inte får den hjälp de borde få.
Vilken lärare som helst skulle kunna ha en lista på vilka elever som potentiellt kommer hamna i kriminalitet eller utanförskap och det är väldigt tydligt från tidig ålder.
Det är alltså inte barnen utan föräldrarna som ställer till det.

Sverigedemokraterna må ha haft problem med nazism för många år sedan, men det har alla partier om man bara väljer att titta bakåt.
Socialdemokratin samlade in och steriliserade alla de inte ansåg vara "rätt" människor.
Det betyder dock inte att alla socialdemokrater idag anser att det finns sämre människor.
Det var så då.
Moderaterna är inte längre bara för de med en väldigt hög inkomst, Centerpartiet inte bara för bönderna och miljöpartiet definitivt inte för dem som tänker på miljön.
Miljöpartiet tycker ju till och med att kolkraften ska vara kvar idag så saker kan faktiskt förändras.

Att förbjuda nazister tycker jag dock är fel väg att gå.
Jag tycker man kan skylta med dem och märkligt är att Poohl och Aschbergsgänget inte hänger ut de nazister som finns i Sverige. Det var nämligen väldigt lätt att göra med alla andra.
Sverigedemokraterna gör sig av med alla dem, efter hand som det kommer upp saker, som skulle ha kopplingar och det är betydligt mer än vad man kan skriva om socialdemokraterna.
De som till och med skrev in husdjur som medlemmar i partiet, som tar av alla fackanslutnas pengar till sin egen valkassa och som sedan låter enskilda personer göra avdrag på det.
Helt absurt.
Men de har en åsikt om andra partier.
Rensa upp i den egna garderoben först och inse att alla inte är lika dammiga som ni.
Alla kan förändras och förtjänar att bli dömda utifrån vad de själv gör och inte vad som hände i det förflutna. Jag vill inte bli dömd för vad Moderater gjorde innan jag föddes och inte ens för vad en av dem gjorde till det förra valet. Jag ska dömas för det jag gör, ingen annan, och så anser jag att även Herr Johansson bör tänka.
Sverigedemokraterna är ett demokratiskt valt, och nu även väldigt stort parti, och bör behandlas och respekteras som alla andra.
Johansson bör kolla över sin egen människosyn innan han dömer andra.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/johansson-s-sd-ser-nrm-som-en-konkurrent
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-ser-den-nazistiska-upptrappningen-i-sverige-ut