torsdag 7 december 2017

En kvinna i min smak.

Tidigare gerillamedlem, nu bortplockad från riksdagslistan och med många lager skinn på näsan. Finns det någon som skulle kunna få mig att rösta på vänsterpartiet så är det Amineh Kakabaveh och det trots att ytterst få av mina åsikter stämmer överens med henne i det stora hela.
sr.se

I helgen var Kakabaveh med i en stor intervju i P1. Hon har blivit petad från riksdagslistan av sitt parti men på lördag ska det upp för vad medlemmarna tycker.
Anledningen till att hon blivit petad är att hon helt enkelt har för mycket skinn på näsan.
Hon vet vad hon tycker och står för det.
Hon böjer sig inte och ska nu få känna på partipiskan.

Jag kan förstå till viss del, för det är inte lätt när partimedlemmarna vägrar stå som mähän och hålla med om allt ledaren säger. Det är inte lätt när de övriga i riksdagen ivrigt nickar med men en person ständigt säger emot. Det är med all sannolikheten den rollen jag hade fått om jag kom in i riksdagen en vacker dag. Jag kan inte heller vara tyst och Kakabaveh är en förebild för mig.
Inte för att hon är vänsterpartist, marxist eller kvinna, utan för att hon står på sig och vägrar slås ner.

Vänsterpartiet tycker att hon ska tona ner sina krav och sitt agg mot det som många gånger är traditioner inom islam. Hon tycker att man ska gå betydligt längre än vad henne eget parti gör som inte vill peka ut en religion.
Hon gör det.
Som född i Iran, uppväxt med islam och dess tankar, fem år som barnsoldat i peshmergegerillan och sedan en flykt till Sverige för att till slut hamna i riksdagen så vet hon vad hon talar om.
Hon vill att hijab, niqab och burka ska förbjudas i Sverige då det är "uniformer under tvång".
Hon tycker inte att riksdagens lokaler ska få användas till några religiösa ceremonier alls då det hus som i Sverige stiftar lagar inte ska påverkas av religion.
Hon pekar ständigt på radikaliseringar, klan och hedersförtrycken i delar av Sverige.
Hon har gjort liknelser med den Franska revolutionen och tycker att dess ord; Frihet, jämlikhet och broderskap, är den rätta riktningen.
Detta gör hennes parti vansinniga.
hade hon suttit som Sverigedemokrat hade ordet rasist haglat men det blir ju svårt med hennes bakgrund. Och hon står på sig.
Därför ska hon tystas.
Hon som vet vad det verkligen innebär, hon ska vara tyst och backa för dem som gissar.

Jag beundrar henne att hon står på sig och hoppas att fler människor var så klarsynta som hon är.
I framtiden tror jag att partierna kommer försvinna mer och mer för den egna uppfattningen måste stå över tvånget från ett parti. Säg till någon i min, eller den under mig, generation och se om de hoppar när de blir tillsagda. Utan att säga emot.
Det finns inte.

Stå på dig Amineh och lycka till på lördag!

Här under är intervjun med henne länkad.

http://t.sr.se/2njh1dk