söndag 24 december 2017

Ett gott nytt jul!

Julaftons morgon är nu här, och den dag som för tjugofem år sedan var så fantastiskt är det av helt andra anledningar idag. Det som värderas högst och under alla omständigheter alltid kommer först är familjen. Att se barnens lycka om ett par timmar är helt fantastiskt och jag undrar många gånger vad
jag skulle ha gjort om jag inte hade dem.
tyvo.se

Barnen är bortskämda.
Jag vet det men så länge de lär sig att ha rätt värderingar så stör det mig inte.
De får inte allt de pekar på, men mycket av det och enbart av den anledningen att vi kan.
Vi är två vuxna personer som arbetar heltid, varken röker eller snusar, drick några offantliga mängder eller gör några större utsvävningar utan vi väljer att lägga allting på barnen.

Den sista veckan har jag varit på en fantastisk julavslutning med mina underbara kollegor, varit på en fin begravning för en saknad person, sett Tjuren Ferdinand (tack Jessika!) och gråtit över att hans pappa dör. Känslorna går berg och dalbana. Livet är för kort för att sitta ensam och utan barn.

Barnens största krav är inte heller så betungande som de kunde vara.
Flickorna har mer önskemål om hur paketen ska se ut än vad som är i dem.
Lilleman har önskat sig en ny cykel och det enda kravet var att den skulle vara grön vilket jag lugnt kan säga inte var så lätt. Att köpa cykel vid denna årstiden är i sig tydligen fel och just grönt är inte heller det enkelt men det gick till slut.

Min förmiddag kommer spenderas i politikens tecken och precis som, säkert de sista fem åren, kör vi runt och delar ut chokladkartonger till alla dem som arbetar på kommunens ålderdomshem.
En liten sak för att visa uppskattning.

Efter det blir det till att umgås med familjen till hundra procent.
Tomten hade varit snäll och lämnat säckarna med paket här redan igår så att barnen har fått spana in vad de ska få. Vi brukar ge dem en varsin paket på morgonen och sedan får resten av dem efter Kalle Anka.

Vi kommer få ösregn och elva plusgrader men det stör inte mig.
SVT visade en film på en svältande isbjörn för ett par veckor sedan och jag tycker också att det är hemskt men den som anser att det är fruktansvärt bör sätta det i jämförelsen med att Rädda Barnen i sina sista siffror sa att det dog ett barn av svält var sjunde sekund.
Det får vi aldrig se en film på.

Jag är världens sämsta på att skriva julkort men tackar för alla dem vi har fått!
En god jul till er alla!
Är det någon som är ensam, som inte firar jul med någon annan, så står vår dörr alltid öppen.
Jag brukar alltid överdriva mitt matlagande så det finns till många.

Åter igen, en riktigt god julafton till er alla!
Eller som Sean Banan säger; ett gott nytt jul!