måndag 4 december 2017

Om detta må ni berätta..

Övergrepp är aldrig ok.
Värst av allt är när övergreppen på något märkligt sätt cementeras i människors hjärnor och sedan tas som en sanning. "Det sa min mormor" - sen tror man på det för så ser sanningen ut.
svt.se

Sverige hade en egen Adolf Hitler.
Få människor är medvetna om det men enligt mig är det en sanning.
Herman Lundborg var visserligen inte någon massmördare men var mannen som påbörjade de studier som sedermera gav Hitler luft under sina vingar.
Lundborg började en resa i Sverige som gick ut på att se hur olika folkslag betedde sig.
Han mätte skallar, avstånd mellan ögon, näsor, pannor. Allt.
Exakt varför gjorde Lundborg detta?
Jo, han ville se till att inte olika raser blandades.
Han ville bevara den egna rasens särart.
Finns det ens någon som vågar tänka att man skulle få göra såhär idag?
Det går inte ens att ha en lista med människors namn ens om det skulle framkomma en anledning att de fanns skrivna där tillsammans.

Tornedaliningarna får nu en viss upprättelse. De får ett stöd av staten för att utreda de brott de och samerna blev utsatta för. De var nämligen några av dem som blev mätta på alla sätt och vis. De ansågs vara ett hot mot den egna rasen.
Andra som ansågs vara det var Listerlänningarna.
Problemet här att de över hundra år gamla undersökningarna som Hitlers föregångare gjorde för många fortfarande är en sanning.
Enligt Lundborg var Listerlänningar genetiskt degenererade.
Anledningen var att det hade funnits för mycket kusinäktenskap och det som hos några visade sig vara en nedärvd gen som kunde ge epileptiska anfall finns i världen än idag.
Det heter Unverricht-Lundborgs sjukdom och är en sjukdom som i korta ordalag handlar om ett vanligt fel förr i tiden, och än i dag på många av jordens hörn; man gifte sig med någon på granngården för att få mer mark, pengar eller andra fördelar. Till slut blir det fel och världens äldsta fall av det bör vara Kleopatra och hur hennes familj dog ut.
Incest, sex inom den närmsta släkten som blir barn, blir fel.
Barnen kommer att dö.

Jag har läst någonstans att för hundra år sedan träffade en vanligt människa cirka 200 personer på en livstid. Det träffar många på en dag nu. Att det var kusinäktenskap förr var inget märkligt alls och jag tror många gånger att det var värre inåt landet där du aldrig stötte på ens någon från grannsocknen. De vid havet träffade åtminstone fiskare från andra delar av Sverige eller länderna runt Östersjön.
Många länder har dessa problem idag.
I Mellanöstern har man kusinäktenskap för att stärka familjen trots att de flesta samhällen fördömer ingifte.

Det som i folkmun kallas för listersjukan, kom Herman Lundborg på 1903.
Det är alltså 114 år sedan men likt tornedaliningarna och samerna får vi som bor här fortfarande höra detta från människor som absolut påstår att det är en sanning.

Idag vill staten mäta ben i kroppen på människor från andra länder, för att fastställa ålder och det genererar en hel del negativ media. Kan någon ens tänka vad som hade hänt om förslaget istället hade varit att mäta deras näsor, pannor, ögons avstånd och sedan sagt att de skulle lämna landet eller steriliseras för att de var ett hot mot vår egna ras´ särart?
För 114 år sedan var det ok men är det inte längre.
Ändå anser människor att det är rätt.

Jag hoppas att förstudien kommer fram till något vettigt och att detta sedan fortsätter Sverige runt. 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/klart-med-forstudie-om-overgrepp-pa-minoriteter
http://www.lakartidningen.se/Functions/OldArticleView.aspx?articleId=2319