fredag 1 december 2017

Illegala invandrare och ensamkommande..

..barn?
Nej, media skriver nu ensamkommande unga då det visade sig att de flesta kanske inte var barn ändå. Inom loppet av ett par timmar kom de olika nyheterna och den stora frågan är då hur media lägger upp begreppen:
Ensamkommande unga.
Illegala invandrare.
Kan de vara samma sak?
svt.se

Artikeln om de illegala invandrarna berättar att barn ner till sex års ålder ska få lämna sina fingeravtryck i kampen för att utvisa alla dem som gömmer sig.
En stund senare kommer en artikel som säger att de ensamkommande unga känner sig förvirrade och nu väljer att gå under jorden för att få stanna i Sverige.
Illegala invandrare kan alltså vara så unga som sex år, men de ensamkommande unga är i dag arton år. Låter inte detta lite tokigt?

En illegal invandrare är för mig någon som kommit till Sverige men sedan valt att gömma sig för myndigheterna. Det är någon som gör något illegalt då den inte följer de anvisningar de har fått. Det betyder att de som kallas för "ensamkommande unga" även de är illegala.
Varför använder då media inte samma begrepp?

Min uppfattning är klar.
De visar sina sympatier och det väldigt tydligt.
Artiklar som "Illegala invandrare gömmer sig; de känns som familj" ger inte lika mycket sympatier med den benämningen. Media kan nämligen trolla med orden.

För mig är alla som stannar olagligt i Sverige illegala och precis som alltid annars ska vi följa lagen. Regeringen tänker visserligen på att det är valår och lovar guld och gröna skogar till allt och ingenting men faktum kvarstår att många av dem som kom till Sverige nu är här olagligt.
Då måste man börja fundera över hur man ska förändra systemet för att detta inte ska kunna ske igen och nummer ett är att inte duka till fler än det finns tallrikar för.
Det borde inte vara så svårt.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/granspolisen-i-syd-vi-behover-de-nya-arbetsmetoderna
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/allt-fler-ensamkommande-gommer-sig-det-ar-ett-sjunkande-skepp