onsdag 20 december 2017

I det moderna (S)verige?

Vissa saker engagerar och detta är en av dem.
Regeringen slår all time high i dumma uttalanden.
Inte bara deras partiledare utan helt uppenbarligen stora delar av partiet lever i en värld som ska anpassas åt de människor som har flyttat hit.
Det är nu några kommer slå bakut men för dem som inte vet, så började föräldrapenningen förändras för att människor som plötsligt flyttade till Sverige inte skulle kunna plocka ut för mycket föräldradagar retroaktivt.
För tänk, så såg det ut oavsett vad de som anser sig vara rättstyckare anser om saken idag.
svt.se

Förändringar som kommer är bland annat att:

Pappan MÅSTE ta ut fem månader. Mer exakt 151 dagar. Regeringen anser inte att människor klarar av det här med att vara familjer själv. Intressant i det hela är att de människor som är bland de mest jämställda i världen ska tvingas på detta medan samma regering anser att barn som gift sig i ett annat land som just BARN, de ska få fortsätta vara gifta i Sverige.
Jämställt..?

De kommer se till att man inte kan spara så många dagar tills barnen är större. Efter att barnet fyllt tre så ska nästan alla dagarna ha använts upp. Varför detta?
Jo, för att de som flyttat till Sverige de sista åren inte ska kunna ta ut så många dagar retroaktivt. Alla som är födda, uppväxta och har arbetat i Sverige ska nu straffas den dag de får barn för att systemet inte vill göra skillnad på dem som flyttar hit och dem som arbetat upp systemet.
Detta betyder att alla ni som tänker att era föräldradagar ska kunna användas för att semestra med barnen när de är lite större eller för att ha lite samkväm, ni får ta ledigt från era jobb istället.

De vill ta bort en hel månads föräldraledighet men påpekar att dessa dagar kommer få ett högre snittvärde. De ska alltså ge lite mer. Alla Sveriges barn tackar för att de får spendera en månad extra av sitt liv på dagis.

Den snabbhetspremie som innebär att den som får barn tätt behåller samma lägstanivå i sin föräldraersättning ska även den försvinna.
Jag är fullt medveten om att jag är den som är annorlunda som valt att få barn tätt men detta är även det garanterat en förlängning i att människor som precis flyttat till Sverige föder fler barn tätare.

Som jag ser på det hela ska man istället se över vilka som ska få föräldrapenning och hur mycket. För mig är det helt fel att den som flyttar till Sverige får en endaste dag retroaktivt. Lagen ändrades 2014 så att man inte skulle kunna ta ut hela barnets barndom retroaktivt utan bara tre månader men det i sig är enligt mig för mycket.
Varför ska de få ut dagar som de inte har varit en del i att skapa?
Finns det några barn som behöver vara på dagis eller fritids är det just de som har invandrat då de måste höra vårt svenska språk för att kunna bli en del av samhället.
Istället för att dela upp föräldrapenningen, för det är den som är retroaktiv, på födda i Sverige och invandrade så valde man att försämra för alla dem som redan var boende i Sverige.

Detta är för mig fel och borde förändras.
De förändringar som föreslås nu är enligt mig helt förkastliga.

Det enda som är bra är att släktingar eller närstående ska kunna gå in och ta vissa dagar vilket garanterat underlättar för många som faktiskt har släkt runt sig.
Frågan är vad de ska göra när detta händer i familjer som nyss flyttat till Sverige och dessutom är väldigt många. Man kan inte lära sig språket genom att sitta hemma.

Socialdemokratin och regeringen dumförklarar föräldrar i gemen och småföräldrar framför allt.
Invandringen är lönsam säger de.
Helt uppenbart inte för småbarnsföräldrar iallafall.
Vi kommer få en ny föräldraförsäkring som är anpassad till regeringen och inte till dem den ska finnas till för; barnen.
Vilket Sverige vi är på väg att rasera för bygger upp det gör vi garanterat inte.

https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/sa-forandras-foraldraforsakringen
http://www.migrationsinfo.se/fragor-och-svar/far-utrikes-fodda-barnbidraget-och-foraldrapenning-retroaktivt/