fredag 15 december 2017

Ett till förnuftigt land..

Föregångslandet Norge!
Det kryper närmre och närmre Sverige och min önskan är att alla de konservativa människor vi har här skulle vakna upp och se vad det är som händer. Jag har debatterat för en avkriminalisering av narkotika så länge jag kan minnas och nu har Norge tagit detta beslut.
Ett beslut som jag har jagats för i Sverige.
svt.se

Min uppfattning är att jag är före i tiden för till slut kommer detta ske även här.
Många människor är dock så trångsynta i tänket om vad detta gör.

Narkotika, droger av olika slag, är ett stort problem i vårt land och har varit länge även om det, enligt mig, tillsammans med olika kulturtänk har gjort att det eskalerat.
När jag var ung, yngre, gick det att få tag i vad som helst.
Det var aldrig ett problem för om någon ville ha något var det bara att slå en signal så ordnade det sig inom ett par timmar. Det ser likadant ut idag men för mig ser det ut som om tänket runt droger har förändrats en hel del.

När jag berättar att jag vill avkriminalisera droger blir bekymret att de flesta inte vet skillnaden mellan att avkriminalisera och legalisera. Jag var i en debatt rörande detta i Radio Blekinge för ett par år sedan och när det gick upp för dem att jag inte vill att narkotika ska bli lagligt, utan innehav ska leda till direkt vård istället, blev de tysta.
Det var inte så de trodde jag menade.

Jag anser inte att Sveriges system fungerar då antalet döda i överdoser för varje år ökar. Tittar man då runt om i världen kommer man till Portugal som är ett levande exempel på att en avkriminalisering av droger verkligen har lett till ett bättre liv för så många.
Antalet brott har minskat och antalet dödsfall likaså.
Trots det vill många inte se.

Om ett arbetssätt inte fungerar måste man ibland tänka utanför ramarna och inse att det kanske inte är så hemskt som man trodde från början.
Idag är till och med Moderaterna positiva till sprututbytesprogrammet och jag ser detta som en liknande fråga. Den dag fler verkligen läser in sig på alla de positiva effekter som finns så kommer tänket att förändras.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/norge-avkriminaliserar-narkotika-vard-ska-ersatta-straff