onsdag 27 december 2017

Nyanländ eller spädbarn, inför tvång.

Jag tycker om frihet men när den friheten tas ut på saker som är direkt skadliga för andra människor anser jag att regeringen ska gå in och ta ett beslut som landstingen och regionerna sedan ska följa. Inför ett tvång för MPR-vaccinet.
De flesta i Sverige tar idag det vaccin som ges och MPR står för mässling, påssjuka och röda hund.
Sprutan ges till dem som är cirka ett och ett halvt år och sedan en påfyllning när barnet börjat skolan. För mig är det självklart och något som ingen skulle få välja.
svt.se

Ett nytt mässlingsutbrott har nu skett i Sverige.
Ingen nämner det i artiklarna men detta kommer med människor från andra länder då det inte redan finns gående i Sverige. Då vaccinet inte har getts till dem som är cirka 40 år och äldre, då programmet i Sverige startade på åttiotalet, har mässlingen relativt lätt för att sprida sig.

Det finns även de som väljer att inte vaccinera sina barn för att de tror att barnen ska bli sjuka av det. Detta tillsammans med vissa religiösa tankar gör att barnen utsätts för en oerhörd risk om de kommer i kontakt med någon som har smittan.
Mässlingen leder i värsta fall till döden.

Jag är fullvaccinerad.
Det betyder inte att man inte kan bli sjuk och jag är ett levande exempel på att det går att bli sjuk fast att det inte borde gå. För snart tio år sedan kom jag hem till mina föräldrar och undrade om de hade bytt glödlampor. De hade blivit så starka att de fick släckas för jag fick ont i hela huvudet av dem. Det blev likadant hemma och hela jag mådde dåligt. Kroppen gjorde ont. Någon dag senare började mina kinder och min hals att svullna upp så till slut åkte vi in för att kontrollera vad det var.
Läkarna kom och tittade då de inte hade sett ett fall av påssjuka på väldigt många år och det visade sig att jag var en av cirka 50 personer som får påssjuka i Sverige varje år.
Trots att jag var vaccinerad.
Då risken är stor för följdsjukdomar såsom hjärnhinneinflammation fick jag sluta träna (jag gjorde faktiskt det då) och in till sista dagen jag skulle resa iväg fick jag jaga resebolaget om att jag eventuellt inte fick flyga dit jag skulle.
Hade alla varit vaccinerade hade inte detta kunnat hända.
Någon på tåget mellan Halmstad och Malmö hostade mig i ansiktet och bar smittan.
Jag var en av de cirka 0,02% som var mottaglig trots vaccin.

För mig finns det inga hinder gentemot ett tvång.
Jag har hört människor jämföra vaccinet mot fågelinfluensan med MPR-vaccinet och det visar mer på okunskap än något annat. Många gick och vaccinerade sig mot fågelinfluensan och jag vet inte hur många gånger jag fick försvara att jag vägrade ta det.
För mig är det nämligen extremt riskfyllt då ingen har hunnit kontrollera det vilket sedan visade sig var en oerhörd miss för alla dem som fick narkolepsi.
MPR-vaccinet är testat sedan årtionden och infört sedan åttiotalet.
Det innebär att vi snart har vaccinerat i femtio år och det betyder säkerhet.

De människor som vill bli en del av Sverige borde tvingas att ta sprutan och alla barn som är skrivna i Sverige borde tvingas att ta sprutan. Det gäller för både varje enskild individs bästa samt nationens ekonomi för tänk vad skillnaden blir i siffror när ingen behöver vara hemma eller vårdas för det som mässlingen ger.

Inför en lag för MPR-vaccinet!

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/fortsatt-hojd-beredskap-pa-sahlgrenska
https://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4ssling