tisdag 5 december 2017

Din pappa eller bror.

Jag fick för länge sedan lära mig att om man tog 10% av brottslingarna som finns där ute, så försvinner 90% av brotten. Jag kan inte vara säker på att det stämmer men hade inte blivit förvånad över om det gjorde det. Det skulle betyda att om 90 tjejer blev tafsade på, så stod enbart tio killar för det. Jag kan mycket väl tänka mig att det är så för min uppfattning är inte att gemene man beter sig på detta sätt.
svt.se

Jag tycker det är högst upprörande när en man som kallar sig för feminist menar att alla som inte anser att metoo-rörelsen är fantastisk, inte ser problemet.
Han tror att de personerna lever i någon form av bubbla som gör att de inte kan se verkligheten som den är. Undrar vad han tycker om mig då.

Finns det de som har tafsat på mig?
Ja.
Har det hänt mer än en gång?
Ja.
Finns det de som säger kommentarer som kunde uppfattas som sexuellt kränkande?
Ja. (Jag är dock rätt rapp själv när det gäller.)

Jag väljer dock att inte ta det som någon big deal.
Mitt liv hade blivit jobbigt om jag valde att se allt jobbigt som finns.
Jag har inte själv varit någon drömperson under min uppväxt och det finns säkert de som tycker jag har varit väldigt dryg många gånger men andra har uppenbarligen valt att inte se det som något jobbigt.
De som då skriver att de har blivit våldtagna - det är inte en sexuell trakasseri, utan en våldtäkt och det ger några års fängelse. De som blivit tafsade på av en grupp - det är ett sexuellt ofredande, inte en sexuell trakasseri, och det ger även det några års fängelse.
De som har blivit utsatta när de har varit minderåriga - då är det ex sexuellt ofredande av barn eller våldtäkt av barn, inte en sexuell trakasseri och det ger flera års fängelse.
Media har helt förvridit begreppen och blandar hej vilt ihop allting.
Det finns inte ens ett straff för det som kallas för en sexuell trakasseri.

För mig handlar allt om hur man ser på saker och ting. Jag hade kunnat skriva #metoo och berätta både den ena och den andra historien men för mig är det meningslöst. För mig är inte den tiden och det hoppet på att få synas en viktig sak som gör att jag på något sätt skulle må bättre.
Mår man dåligt över något är det bättre att söka hjälp.

De kvinnor som berättar om vilka fruktansvärda svin män är måste ha haft en rejäl dos av otur i sitt liv eller väljer de att se det så. Jag skulle nog räknas som en av dem som har haft väldigt mycket otur i mitt liv men jag väljer att se saker på ett annat sätt. Mitt liv är inte värt att lägga på ältande.
För mig handlar det inte, i motsats till feministen i artikeln, om att jag tror att någon överdriver utan att de väljer att fokusera på fel saker i sitt liv.
Jag tycker att det som bedrivs är en häxjakt.
En häxjakt på främst män och sedan Lotta Bromé som fick stå för alla kvinnors synder.
Jag har ytterst svårt för att se att den som verkligen har blivit utsatt för något allvarligt, och då menar jag våldtäkt, grov våldtäkt, grovt sexuellt ofredande.. i den genren, verkligen anser att denna kampanj hjälper. De som tycker det är jobbigt när någon tittar beundrande, ger en halvt osmaklig kommentar eller upprepat vill gå på en dejt, bör gå en kurs i civilkurage för att säga ifrån eller helt enkelt tänka på något annat. Att skriva #metoo och anse att de har blivit sexuellt trakasserade blir för mig en överdrift.

Säg ifrån istället.
Nästa gång kanske det är din pappa, din bror eller din son som blir anklagad, uthängd och uppsagd. Hade det känts lika bra då?

Sverige har ett rättssystem och det måste följas.
Den dag någon är dömd för ett brott kan deras ansikten hängas ut i vartenda medie.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/45-procent-av-svenska-man-tycker-metoo-ar-overdrivet