lördag 30 december 2017

Helt rätt!

Så kallat ensamkommande som har fått sin ålder uppskriven kommer i Mariestad nu att polisanmälas för bidragsbrott. Tack för det!

Jag älskar mitt land men oh så vekt det är i många lägen.
Vi är paragrafryttarnas favoritställe och vi säger ständigt att alla människor ska behandlas lika och det är precis vad som händer i Mariestad nu.
Om en svenskfödd person hade ljugit om sin ålder för att sedan bli påkommen hade den personen blivit polisanmäld men påföljder så de gör helt rätt.
Mariestads kommun, med Moderaterna och Johan Abrahamsson i spetsen, gör nu det som varenda kommun borde göra; de behandlar alla människor lika.
svt.se

Deras ordförande tar upp att den som bott enligt ensamkommandes regler är mycket dyrare än den som bor i ett vanligt boende och kostnaderna är gigantiska. Varenda kommun de sista åren har fått lära sig det. "Ensamkommande" kostar flera tusen varje dygn medan den som bor i Migrationsverkets boende kostar det i månaden.
Jag tycker därför att detta är helt rätt.

Har de kommit till Sverige och påstått att de har en ålder ska de kunna bevisa det. Har de inte kunnat det och åldern skrivits upp får de också ta konsekvenserna av sitt handlande.
Så är det för alla människor i princip hela världen.
Följ reglerna eller straffas.

Sannolikt kommer ingenting ske med dessa anmälningar då det sitter ett gäng lika mesiga människor som på många andra ställen. Inget annat parti i Mariestad ställer sig bakom detta för de tycker inte att man ska göra så. Som jag ser det är det principen som är viktig.
Det är viktigt att vi sprider denna nyhet ut i världen.
Välkomna till Sverige för att arbeta eller studera men följer du inte våra regler och lagar så kommer du dömas för det. Blir straffet tillräckligt högt kan man även utvisas med det som grund.

Inte nog med att de som har ljugit om sin ålder kostat samhället enorma summor så har de tagit platsen från någon som behöver den. Någon som verkligen är ett barn och det är enligt mig förfärligt.

Sverige måste ha ett rättssystem som ska fungera och det ska vara lika för alla.
Varför mesar då övriga partier?
Det är extra synd om dessa för att de kanske inte förstod att det är ett brott?
De kunde framföra sin ålder iallafall.. stackare.
Jag tycker synd om barnen i Sydsudan som svälter ihjäl och barn som tvingas arbeta eller prostituera sig i sina hemländer. För de barn som gifts bort med gamla gubbar.

I Sverige gäller Sveriges rikes lag och i detta landet är det många gånger värre att fuska med bidragen än att sparka ihjäl någon så det ska bli mycket intressant att följa detta ärende.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/kommunalrad-anmaler-ensamkommande-for-bidragsbrott
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/sloseri-med-polisens-resurser