onsdag 4 april 2018

En sida av myntet.

Israel vägrar utreda att palestinska demonstranter dog.
Att förklara det hat som finns här är väldigt svårt och i princip omöjligt för någon född i Sverige under vettiga omständigheter, att förstå.
I Sveriges skolor lär man eleverna, förhoppningsvis även föräldrarna hemma, att våld föder våld. Säg förlåt, dra ett streck över det och gå vidare. Ingen mår bra av att hata.
Ingen mår bra av att konstant jaga efter hämnd.
Barnen är alltid de stora förlorarna.
svt.se

Jag valde "sida" för länge sedan och anser att det som händer i Sverige är ett bevis för att jag tänker rätt. Judar flyr Sverige på grund av det hat män från bland annat Palestina tar med sig till Malmö och Sverige. Judarna kan inte längre bo kvar och än mindre visa öppet att de är just judar.
Varför?
Jo, för att FN gav dem Israel.
Det hände inte igår eller för decenniet, utan förra millenniumet.
1948, efter alla hemskheter främst judarna fick utstå under andra världskriget, bestämde det dåliga samvetet att de skulle få ett eget land. Israel blev deras.

Jag har full förståelse för att de människor som då bodde i denna öken inte ville bo kvar och att de känner sig bittra. Lika bittra som alla de judar som blev utslängda ur nuvarande Palestina.
Summan av människor som flyttade över gränserna skiljer på cirka hundratusen personer.
1948. Det är sjuttio år sedan i år. 70 år.
Och de är fortfarande arga och bittra!
Bli vuxna och ta tag i era liv.
Det finns få svenskar som fortsätter hata barnbarnen till dem som flyttade till följd av ett FN-beslut. De som lever idag kan inte hjälpa det.

Svensk media visar ständigt vad Israel har gjort.
Jag tycker det är fel att kriga men jag anser att den tecknade bilden här jämte stämmer. CNN och BBC visar nämligen en annan verklighet än den svensk media visar.
Om man vill leva i fred och samförstånd.
Varför demonstrera och kasta saker?
Varför utsätta sig för det de utsätter sig för?
Som jag ser det har de valt sitt öde helt själv för om någon skulle kasta farliga saker eller skjuta mot min familj, då hade jag försvarat mig. Jag förstår att Israel gör just det.
Försvarar sig.

Jag lägger in en annan bild som är väldigt talande.
För ungefär ett år sedan sprang en tolvårig pojke fram och attackerade israeliska soldater. Det gjordes en radiointervju med hans mamma som sändes här i Sverige och där berättar hon hur stolt hon kände sig över sonens mod.
Vilken normal förälder som helst blir helt bestört.
Om mitt barn avsiktligt hade skadat någon annan hade jag inte hyllat barnet men det gjorde denna mamma enbart på grund av att de var palestinier och soldaten israel.

För mig är det sjukt.
Varför de femton dog under demonstrationerna vet inte jag, men min magkänsla och erfarenheterna av hur media framställer saker, säger att de med all sannolikhet nu hyllas som hjältar då det var israeler de gav sig på. Arga katter får rivet skinn.
Man måste få försvara sig.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/israel-avvisar-utredning-av-gaza-dodsskjutning