söndag 21 juni 2020

För vems bästa?

Gammal, äldre, skröplig.
Varför inte ta och åka till sommarstugan?
Skulle ni komma till Sölvesborgs kommun är det inte bara hemtjänsten som erbjuds utan även gratis hemkörning av varor, för det betalar kommuninvånarna med sina skattepengar.
För mig blir detta absurt.

Regeringen har nu satt ner foten.
Kommuner får inte säga nej till hemtjänst för människor som tar sig till sina sommarstugor nu under pandemin. I vanliga fall hade jag inte sagt någonting, men under rådande omständigheter så anser jag att det är för hela befolkningens skull som kommunerna ska säga nej.
Bäst hade självklart varit om det kom från regeringen.
svt.se

I min värld silar man mygg och sväljer elefanter.
Min hemkommun har stängt biblioteken. Förmodligen jättebra med tanke på de ofantliga köer som brukar vara till denna plats. De är ju betydligt värre än dem till systembolaget, affären eller... fritidsgårdarna! Dem håller man öppna.
Yngre människor är alltså viktigare än den äldre delen av befolkningen, eller den som vill läsa. Människor över sjuttio år, oavsett om de är mantalsskrivna i kommunen eller inte, erbjuds dock böckerna hemkörda.

Regeringen anser att kommunerna ska ge hemtjänst.
Jag anser att de partier som försökte få igenom detta ska protestera högt och det första som bör göras är att de kommuner som har styren med de i regeringen sittande oppositionspartierna, de bör säga stopp. Det är redan bekymmer som det är inom hemtjänstvården.
Med tanke på att till och med S-styrda kommuner protesterar, så bör det bli en övervägande majoritet som säger nej och regeringen lär inte driva något mot dessa i de tider som råder.

När pandemin är över, så ska det självklart återgå till det normala, men när jag som medelålders och frisk inte ska besöka större delar av Sverige så blir det absurt att människor som är i behov av extra stöd får ta sig hemifrån och ändå få den service som finns i vanliga fall.

Min hemkommun borde stå i främsta ledet för att stoppa detta.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-sager-nej-till-att-lata-kommunerna-neka-sommarboende-hemtjanst
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/kommunerna-far-inte-neka-sommarboende-hemtjanst
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sommarboende-far-inte-nekas-hemtjanst