tisdag 2 juni 2020

Dags att gråta ut?

Det är alltid alla andras fel.
Du gjorde si eller så, dina föräldrar var på det sättet eller inte.
Jag skulle aldrig försvara någon och människor som väljer att kategorisera in sig efter fack är enligt mig trångsynta. Ofta hör jag hyllningar till USA.
Totalt obegripligt för mig.
Jag kan inte hylla ett land bara för att det är ett land, men jag kan hänvisa till vissa saker. Jag brukar hänvisa till att jag inte ens hade röstat om jag var i USA och hade fått. Varken på Clinton eller Trump. Jag kan se för och nackdelar med båda, men ser också oerhörda bekymmer över lag.
Varför skulle jag välja ett land och sedan färga det vitt eller svart, när alla sunt tänkande människor måste inse att det är en lång gråskala som behövs för att förklara något.
svt.se

Jag återkommer återigen till Minneapolis där människor äntligen gör sig hörda.
Afroamerikaner gör sig hörda och berättar högljutt att de inte alls ställer sig bakom upploppen och kravallerna. Mannen i inslaget berättar att människor reser dit för att slå sönder, kasta bomber och förstöra. Han får försvara sitt hem för att inte bli rånad.
Butiksägare får vakta dörrarna för att inte få allt plundrat och restaurangägare beskriver att de sätter upp skyltar i fönstren där de förklarar att de är afroamerikaner. Allt för att få vara ifred.
I Sverige pratar man om rasism.
Allt detta är rasismens fel!

Mannen i inslaget säger samma som alla sunda människor: Gärningen var fel och gärningsmannen ska dömas, men detta är absurt. Han menar att människor slår sönder saker och förstör bara för att de vill.
Mannen som dog i polisingripandet, han har inte med detta att göra, för det är människor som väljer detta. Sen kommer snyfthistorierna.. snyft, snyft.
svt.se

Det kanske inte fanns fritidsgårdar när de växte upp?

I USA är det samma system som i Sverige. Skolan är obligatorisk.
Det är också så att de absolut flesta går i den allmänna skolan vilken ska ge dig en fullgod grund att stå på. Man kan då undra vad människor som eldar och förstör under kväller och nätter har för arbete eller utbildning när de har tid med detta.
De väljer att göra detta och bör därför ställas inför rätta för det de gör.
På den ene bilden ser man en butik som blir plundrad.
Vilken hudfärg har de som plundrar och på vilket sätt hjälper det de gör Floyd?

Upploppen och kravallerna har tagit sig ut till 140 städer.
Vad har de för syfte med det de gör när de som borde protestera, då de har samma hudfärg, vägrar. De anser nämligen att de gör fel.
Svensk medias bild av kravallerna; Det är synd
om de stackars upprorsmakarna.

För mig är detta som nazister.
Som hockey eller fotbollshuliganer.
Som människorna under G8-mötet i Göteborg 2001.
De bryr sig egentligen inte om varför de förstör, bara de får förstöra.

Atlantas afroamerikanska och kvinnliga borgmästare gick ut och fördömde det som sker.
Jag är glad att det finns människor som ser bortom hudfärgen, för det är i grunden det enda sättet att förändra detta på. Människor är individer, inte en hudfärg.
Stolpskott finns inom alla religioner, etniciteter, åldrar och kön.
Ingen hjälps av upploppen för det enda sättet att med säkerhet förändra en felaktig struktur på, är att börja underifrån med en demokratisk rörelse som på ett fredligt sätt skapar förändringar.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/butiksagare-vadjar-efter-protesterna