tisdag 17 februari 2015

Det politiska hyckleriet.

Många är de som skulle skydda sig bakom det parti de valt, bakom sin familj eller ett företag. Blir jag någonsin sådan så för allt i världen, säg till mig. Tragga det tills jag förstår.

Jag är Moderat, ja. Jag köper dock inte allt partiet gör eller säger och jag skulle aldrig skydda dem från något jag anser är fel. Jag har inte varit insatt i debatten om vapen och Saudiarbabien innan och är det inte fullt ut inte nu. Jag vet dock att det i mina ögon är en stor form av hyckleri att säga att det är fel med vapen samtidigt som vi säljer vapen. Dessutom till ett land som har allt annat än demokrati i tanken. Som gör allt för att motverka detta.

Sittande regering skyddar sig bakom att det är bra med insikten i landet, att det är för att kunna ha en inblick. Den förra gjorde likadant. Jag anser det vara fel och förstår inte hur någon kan skydda detta för det visar bara vad som är viktigt: pengar. Människoliv spelar ingen roll.

svd.se
Jag är väldigt liberal i många frågor men fördömer USA med sina vapenlagar på samma sätt som jag anser att det är en form av extrem hyckleri att ett demokratiskt land som Sverige är med och säljer vapen till diktaturer.

Jag tror på den enskilda människan men förstår inte hur någon kan anse att vapen är ok och tycker att denna försäljning av vapen bör upphöra genast. Det finns ingen som helst mening med att fortsätta detta "samarbete" för oavsett så används vapen inte till något bra.

Sverige borde, över huvud taget, inte samarbeta på något sätt med länder som är diktaturer, som jagar oliktänkande eller behandlar könen olika. Vi bör inte samarbeta med länder som inte har kollektivavtal för att skydda de anställda och deras barn.
Jag har tidigare, i landstinget, ifrågasatt om vi inte kan kräva att våra upphandlingar riktas så att vi enbart köper tjänster av företag som exempelvis ser till att deras anställdas barn, i våra mindre utvecklade länder, får en skolgång. Detta för att bryta det mönster som finns.
Tyvärr finns det inte så djupt gående upphandlingar. Än.
Jag hoppas att det i framtiden kommer finnas och skulle jag någon gång hamna i en position som gör att jag kan påverka detta så kommer jag göra mitt bästa för att det ska fungera på det sättet. I-länderna måste gå före och visa vägen.

Ett bra sätt att göra det på är att visa alla diktaturer ryggen.
Vi samarbetar inte med länder utan demokrati och där alla är lika mycket värda.
För mig är det inget svårt att varken se eller genomföra.
Det bästa sättet att visa detta nu, är att helt och hållet säga upp det vapenavtal som finns med Saudiarabien.

http://www.svtplay.se/klipp/2670342/hard-riksdagsdebatt-om-saudisamarbetet
http://www.svt.se/nyheter/sverige/lofven-ok-med-vapenexport-till-diktaturer