söndag 8 februari 2015

Ett ljus i mörkret.

I en värld där man får vakta sina ord, smyga på tå och akta sig för att inte stöta sig med någon blir jag så oerhört glad av att läsa denna mans åsikter. Devin Rexvid skulle kunna beskrivas som ett ljus i mörkret. Ett ljus som förhoppningsvis kan öppna upp den debatt som är så nödvändig.

sr.se
Efter händelserna i Paris höjdes röster om att vi skulle tänka oss för. Ingen skulle trampa på andra människor och det fanns till och med de som ansåg att vi i väst skulle sluta skämta om den islamiska profeten. Människor kunde faktiskt ta illa upp!
Jag kände ett obehag när jag läste det.
Vi som bor i länder med en nästan total öppenhet, vi skulle börja censurera oss för att människor med en sjuk uppfattning om vad yttrandefrihet är, skulle må bättre. Vi skulle tystas, annars..

Devin Rexvid är uppväxt i Iran och beskriver den indoktrinering, hjärntvättning, han blev utsatt för. Inte bara han utan alla skolbarn. Kvinnan är mindre värd och det var i islams namn detta lärdes ut. Denne man kom till Sverige och gick ur islam då han inte tyckte om det han såg i denna religion. Han tycker motsatt dessa människor som vill tysta oss, att vi istället ska göra tvärtom.
Han har skrivit en artikel om att det inte finns något som kan kallas för islamofobi, då fobi är en irrelevant rädsla för något. Han menar att de människor som flytt muslimska regimers styren har en relevant rädsla för denna men kan ändå komma hit och tvingas acceptera att delar ur den fortsätter här.

Han skriver även om de återvändande IS-krigarna.
Att Sverige inte ska acceptera detta för det är inte synd om dem, det är synd om deras offer men de har ingen möjlighet att ta sig hit och det delvis på att dessa förövare förstört för dem.
Förövarna får ändå stanna här.

Jag hoppas att Rexvid inte tystnar utan fortsätter berätta den sanning som så många andra är tysta om. Han har upplevt det han pratar om så det är svårt för media att hantera det han säger för om det han nu skriver inte är sant, undrar jag varför så många flyr från det.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/att-hata-islam-ar-inte-en-fobi_4279619.svd
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/islamiska-symboler-kan-inte-vara-immuna_4240205.svd
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/forovaren-ska-inte-behandlas-som-offer_4260385.svd