tisdag 24 februari 2015

Researchgruppen! Var är ni?

De som hyllar IS och terrorn de utsätter människor för gillas av många på Facebook. Uppenbarligen finns det alltså människor som anser att detta mördande är bra.
Dessa människor stöder alltså terrorismen.
Ser någon deras namn i artikeln?
Deras alias?
Bostadsort, hemadress eller någon annan viktig information?
Jag hittar den inte. Varför?

svt.se
Underst ligger en artikel om en socialdemokratisk politiker som skrivit att tiggarna är "pack". Han nämns med namn, utdrag från Facebook och hans ordförande har blivit kontaktad.
Tro mig, jag tänker inte försvara denna man lika lite som någon annan för ordvalet är inte det bästa.
Det jag vänder mig mot är istället detta: MEDIA.

Varför är det ok att hänga ut en person som kritiserar tiggarna men inte de personer som hyllar terrorismen? Vi ska ju inte göra skillnad på människor.

Jag anser att alla människor kan göra fel och vänder mig tvärt emot det media har gjort här. Dåliga ordval har alla gjort någon gång. Fel gör alla.
svt.se
Det är dock så uppenbart att media väljer vilka strider de ska ta och vad de tror de vinner mest på.
De tror de kommer vinna flest läsare och mest sympatier genom att försöka visa att människor inom socialdemokraterna har nedvärderande åsikter om tiggare. Den utpekade säger att de åsikterna med all sannolikhet finns inom alla partier och det skulle jag med tro. Ordvalet är dock olyckligt.
De sista dagarna har människorna som sitter och tigger börjat knacka dörr i min hemkommun och jag kan säga att de åsikter jag har hört om detta är många. Inga av dem positiva och människorna som har tyckt något har varit jämt fördelade över den politiska kartan. Jag skulle dock inte kalla någon av dessa människor någonting och oavsett vilka människor är, har vi alla samma människovärde.

Researchgruppen! Ni som älskar att gräva i saker och sedan hänga ut människor. Varför gräver ni inte och hänger ut de personer som tycker härjningarna i Syrien är bra!?
Att aktivt hylla människor som mördar och lemlästar barn, det är alltså ok annars?
Den media jag hade velat se var denna: Häng ut varenda person som anser att IS gör rätt. Sätt deras ansikte, ålder och namn på framsidan av kvällstidningarna eller annan media.
Jaga inte enbart enskilda människor som skrivit något utan gå på dem som uppenbarligen har som mål att förinta alla oliktänkande. Min övertygelse är att antalet sålda nummer hade blivit betydligt fler om alla som hyllade IS hade prytt tidningens omslag.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/terrorhyllningarna-flodar-pa-natet
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/skicka-dom-med-en-bananbat-dit-dom-kommer-ifran