söndag 22 februari 2015

Övervåld inom polisen!?

Skjuter polisen i Sverige jagas de. DE ska förklara varenda skott och varför de har skjutit. Så är det i Sverige men inte i många andra länder.

svd.se
Svensk polis förhindrade förmodligen en massaker när de sköt mot mannen som gick bärsärk i Köpenhamn. I Danmark hyllas de och lyfts fram som hjältar och jag håller med!
Att skjuta mot en levande människa är något de flesta förmodligen har ett problem med.
Jag hade haft det.

Min tanke är, OM detta hade varit i Sverige. Vad hade hänt då?
Min gissning är att rubrikerna hade talat om polisens övervåld. Var de verkligen tvungna att skjuta SÅ många skott?
Tänk om någon annan hade träffats!
Polisen hade fått förklara varenda kula de avlossade och media hade gått hårt åt dem.
För så fungerar det i Sverige; begå ett brott så kommer du skyddas men var den som försöker skydda vanligt folk så ska du förklara varenda steg du tar. Titta diskussionerna som blev efter Limhamn.

Mardrömmen hade varit att det blev som i USA där varenda människa kan skaffa skjutvapen, det är en rättighet. Jag anser det vara helt fel och tycker vi har det bra i Sverige förutom det faktum att polisen, lagens män, jagas så sjukt mycket för minsta lilla. Tänk om vi inte hade haft dem eller om de varit lika korrupta som i många andra länder.

Hade jag fått bestämma skulle vi utrustat vår polis desto mer. Ge dem allihop skjutvapen med gummikulor och låt dem använda dem. En gummikula lär göra ont men den stoppar förövaren utan att döda någon. Polisen skulle i mina ögon få ett betydligt bättre bemötande från många grupper och dessa visste att de inte var bakbundna. Självklart menar jag inte att de ska få skjuta vilt runt sig när helst de vill men de ska få använda dem betydligt mer än idag.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/svensk-polis-kan-ha-stoppat-en-massaker