onsdag 4 februari 2015

Regeringen dubbelmoral.

Tänk miljövänligt i Sverige! Så finansierar vi kol och oljekraftverk i andra delar av världen istället!
Helt enkelt fantastiskt.

Ännu mer otroligt är egentligen att det har varit så tyst om det i media, precis som den del jag kritiserat så mycket annars. Bryr sig ingen när det är långt ifrån Sverige?
Jag är en stor motståndare av kol och oljekraftverk men anser att vi måste se till det rimliga. Så länge det inte finns fler fungerande kärnkraft i Sverige, kommer vi vara tvungna att behålla exempelvis Karlshamnsverken. Vid kalla vintrar klarar vi inte strömförsörjningen annars.

Jag ser helst av allt att vi bygger ut kärnkraften i Sverige för vindkraften på främst land, tycker jag är alldeles för dålig på att producera den el den är till för. I dagsläget finns inget som kan konkurrera med vattenkraften, som inte får byggas ut mer, eller kärnkraftverken.
Jag är inte beredd att gå tillbaka till något stenålderstänk gällande energin för att vi ska kunna ha belysning när det blir mörkt.

svt.se
Vad menar jag då med dubbelmoral?
Jo. Dubbelmoral är det när vår rödgröna regering berättar hur viktig miljön är. Bensinskatten ska höjas och alla vi som bor på landet ska helst betala mer då vi är så fruktansvärda och inte använder de befintliga kollektivtrafiken och istället kör egen bil.
Att vi inte har bussar var tionde minut har de inte riktigt förstått.

För många år sedan kom jag med flyget från Stockholm och satt jämte en trevlig ung man. Han berättade att han skulle till Blekinge för att göra en form av militärtjänstgöring i länets västra delar. Det förvånade mig då jag inte visst om det han skulle till men berättade att jag bodde på samma håll men inte så långt norr. När planet hade landat och vi kom fram till väskorna sa vi hej då sen var det slut. När jag skulle köra såg jag att han stod och väntade med sina väskor så jag stannade bilen och frågade hur det gick. Han var mycket förvånad. Från flygplatsen gick det inte bussar, inga tåg och det fanns inga taxibilar. Det hade tagit honom ett dygn att ta sig dit han skulle trots att det var knappt sju mil bort så det slutade med att jag körde honom nästan hela vägen. Den sista biten hittade han en buss som tog honom så jag skulle slippa en allt för stor omväg.
Så är det här. Välkommen till landet.

Dubbelmoral är en regering som säger att miljön är det viktigaste som finns men där miljöministern skrattar åt sina egna regler när hon tror att ingen ser. Dubbelmoral är när samma regering, med solidariteten och miljön som förkämpar, väljer att bygga kol och oljekraftverk på andra sidan jordklotet. Tydligen räcker inte solidariteten dit och uppenbarligen är miljön för dem inte så viktig som den i Sverige.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/svenskt-bistand-finansierar-ny-kol-och-olja