tisdag 3 februari 2015

God morgon, magistern, jag vet att jag är sen..

Integrationen är nu den näst viktigaste frågan hos tillfrågade väljare.
Jag började avisera redan 2009 att vi var tvungna att börja tala om detta på riksnivå för att inte tappa för mycket väljare men det har varit tyst. I nästan sex år har det varit tyst för det är ingen stor fråga enligt vissa sakkunniga.

2010 stod många med öppna munnar och förstod ingenting när Sverigedemokraterna gjorde entré in i riksdagen. 2014 stod samma människor och gapade ännu mer och förstod absolut inte alls hur partiet hade kunnat bli ännu större för i deras ögon är de bara en nagel i ögat som med tiden kommer försvinna. Det bästa måste vara att totalt ignorera dem, hata alla deras sympatisera och göra sitt bästa för att idiotförklara deras väljare som förlorare som ändå aldrig hade röstat på något annat parti.

De som varit ute bland väljarna och haft sina öron öppna kunde berättat att detta skulle bli resultatet redan för tio år sedan. Det har sakta byggts på och med konflikten i Syrien, våra öppna gränser och brist på vettiga diskussioner om integrationen har väljarna som bytt parti blivit fler. Jag har skrivit tidigare om att min klara uppfattning är att Sverigedemokraterna kommer växa och gå om samtliga Allianspartier i riksdagen om det inte blir en förändring i tänket från desamma.

sr.se
Jag har blivit kallad främlingsfientlig för att jag klagat på journalistiken runt scoopet om romer för några år sedan. Rasist var jag helt klart när jag inte tyckte att böneutrop i Sverige är förenligt med religionsfriheten. Skräptidningar gjorde en skräll av att bandet jag spelar i spelade på en sluten fest för Sverigedemokraterna men inte att jag nästan årligen spelar med i Socialdemokraternas Första Majtåg. Mitt utseende gör att det är det lättaste sättet för media att hantera vad jag säger; främlingsfientlig.
Media. Det är de som styr allting men tydligen har det nu även börjat klarna för dem att alla de som kräver att integrationen ska upp på bordet och diskuteras utan att kalla varandra för olika genmälen faktiskt inte tycker illa om alla invandrare.
Media styr fram den bild som många människor har av olika partier.

Hur ska nu media förklara detta!?
Är Hägglund, Björklund och nu sist även Lööf rasister!?
Det måste de ju vara som tar upp frågor som kan vara känsliga. De har fortfarande inte sagt något som går att direkt trampa på men de är på ytan och börjar ställa krav och detta har gjort att jag för första gången på rätt så några år funderar på om det faktiskt är en mening att fortsätta med detta med politik. Det kanske inte är så att det är jag som varit totalt blåst i alla dessa år utan att de även i storstan börjar vakna upp nu. Mitt parti lyser dock med sin frånvaro inom dessa diskussioner.
Genom att media och städerna styr denna fråga genom att obönhörligen kalla alla som säger någonting för rasister, så har de förstört den debatt som skulle varit under alla dessa år.

Devin Rexvid gjorde ett uttalande härom veckan som löd ungefär som så här, att kritisera islam är inte detsamma som att man hatar alla muslimer. I mina ögon en väldigt vis man som klarar sig från att bli kallad rasist eller främlingsfientlig på grund av det faktum att han själv invandrat till Sverige och att han var muslim. Han blir bara jobbig för de som nu försöker få debatten dit, att alla som kritiserar är främlingsfientliga, då det är svårt att anklaga honom för att vara just det. Media har dock drivit denna fråga på ett sätt det senaste årtiondet som gör att få människor idag vågar säga någonting om invandringen. Få vågar säga exakt vad de tycker för alla vet att just media, de backar inte och är beredda på att hänga ut människor både till höger och vänster om de inte anpassar sig efter den ram en majoritet av dem själv tycker är rätt.

Jag tjatar jämt och ständigt om att jag inte bryr mig om hur människor ser ut, hur de röstar eller vilken religion de tillhör för det är i mina ögon ovidkommande så länge de beter sig vettigt.
Integrationen måste upp på tapeten och all heder åt Göran Hägglund som var den som denna gång banade vägen. Fler människor som vågar är precis det som behövs för partierna kan inte utesluta alla som kritiserar den linje som rullat på de sista åren och som uppenbarligen inte fungerar.

Tre av Allianspartierna har nu vaknat och tagit upp några frågor om integrationen och när media väl har vant sig, inte sätter epitet på alla och frågeställningarna även börjar handla om volym, då kanske det finns en chans att Sverigedemokraterna inte kommer gå över tjugo procent till nästa val.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/integration-en-allt-storre-valjarfraga