lördag 31 oktober 2015

Bojkott, åter igen.

Bjud alla eller ingen. Det är jag uppväxt med och det lär vi barnen. Som lärare gäller samma. Alla elever eller inga, elever får inte välja ut sin lagkamrater till aktiviteter och eleverna får inte bara ställa sig två och två som de vill. Varför?
Väldigt enkelt. Den som redan är lite utanför kommer bli än mer utpekad.
Alltså, ska du ha kalas så bjud alla eller ingen. Har du inte plats, bjud alla pojkarna eller alla flickorna alternativt en eller två i klassen och kalla det för något annat. Ingen ska behöva vara utanför.

För mig är detta grunden i allt. Var rättvis. Lev ditt liv på ett bra sätt så kommer det att gå dig väl.
Uppenbarligen gäller det inte i vuxenvärlden.
Åter igen, alla partiledare är bjudna men Jimmie Åkesson är inte välkommen på Nobelfesten. ALLA andra partiledare är välkomna, men inte Åkesson. Riktigt solidarisk kompisanda.
Vad är då problemet?
svt.se
Jo, de anser att partiet han förespråkar inte är demokratiskt och har förutfattade meningar om olika människor. De är dock demokratiskt valda. Vänstern är inbjudna för deras kommunistiska historia är uppenbarligen inte lika jobbig..
Nej, jag ska inte vara sådan. Jag anser nämligen att det är rätt ovidkommande år 2015 vad som hände för länge sedan. Ingen idag kan dömas för vad som hände då och jag vill absolut inte bli dömd för vem jag var när jag var tonåring. Tacksamheten över att det inte fanns mobiler och digitalkameror räddar garanterat många politiker idag. Alla var nämligen mer skyddade då.
Jag tycker vi ska titta på vad som finns idag.

Ja, det finns rötägg inom Sverigedemokraterna.
Det finns det dock inom alla partier och med tanke på hur många år jag suttit med skulle jag med lätthet kunna peka ut representanter ur alla partier. Människor som gjort klavertramp. Vi är nämligen alla mänskliga och det är sådant som händer. Åkesson kan dock inte hjälpa vad människor som säger sig tillhöra SD gör. Han kan inte hållas personligt ansvarig för detta och mig veterligen har han inte gjort något själv.

Ska vi titta på nutid vet vi dock att Saudiarabien piskar människor som öppet kritiserar sitt land. Deras "jämlikhet" är ett skämt och trots detta får de plats som ordförande i en av FNs paneler till människorättsrådet. De som alltså hånar allt vad mänskliga rättigheter heter genom sitt uppförande, de får alltså en plats där de får tycka i dessa frågor. Skrattretande.

Jag tolkar även detta som att skippa barnkonventionen eller kom från en diktaturstat så är du välkommen på Nobelfesten! Bete och gör vad som helst så är du ändå välkommen men om du blivit demokratiskt vald för ett parti som inte faller festens styrelse i smaken, då är du inte välkommen. Ja, de är en stiftelse som får göra såhär men det säger mer om dem än om alla andra.
Vilken hemsk människosyn de har.

För femte året i rad bojkottar jag nu Nobelfesten både i radio och på tv. Jag läser en bra bok och lyssnar på Lil Wayne istället.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-nobbas-pa-nytt
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/ilska-efter-val-av-saudiarabien-i-manniskorattspanel