söndag 11 oktober 2015

Tältlägrena är Sveriges framtid.

Nästan 9000 personer har sökt asyl. På en vecka.
Vidare säger regeringen att om de 10 000 platser de har inte räcker, måste det till tältläger. Mattekunskaperna behöver inte vara så höga för att räkna ut hur lång tid det tar innan tälten måste sättas upp.

Hur i hela världen kan någon tycka detta är bra?
De asylsökande ska alltså "fly" tältlägren de bor i, för att kanske överleva en båtresa och fortsatt färd genom Europa, för att sedan få bo i ett tält i Sverige?
Vintern är på väg och det blir inte behagligt.
Var har humanismen tagit vägen?

Under en diskussion med Morgan Johansson fick han frågan varför nästan 9000 människor valde att söka asyl i Sverige på en vecka när det under samma vecka var knappt 400 personer som sökte asyl i Danmark. Han sa då att det berodde på att några människor från vissa länder trodde det var lättare att söka asyl i vissa länder. Det förklarade exempelvis varför många från Irak sökte asyl i Finland som tydligen ska ha ett rykte om sig att ge människor från just Irak asyl lättare än andra människor.
Ok. Vad säger det om Sverige?
Det tänkte han inte på.
Det skulle kunna vara så att vi är för generösa..

Stefan Löfven säger vidare att detta kommer ta mycket resurser. Det borde generera i frågorna: Var ska ni få de pengarna ifrån? Vad ska ni dra in på? Vilka ska backa undan för dessa pengar?
Men tänk.. inte en enda journalist ställer en fråga om detta utan nickar i princip förstående.
Då undrar jag! Var ska dessa pengar tas?

Jag är inget mattsnille men min logik tänker såhär:
Jag räknar på 1000 personer som söker asyl.
I snitt tar det nio månader att få ett besked. Under denna tid får varje person cirka 780 kronor i månaden att röra sig för. Det blir 780 000 kronor i månaden. På nio månader blir det strax över sju miljoner. Enligt Migrationsverket är antalet asylsökande till Sverige under
januari: 4895 personer = 3,8 miljoner för en månad = 34,3 miljoner för nio månader.
februari: 4040 personer = 3,1 miljoner för en månad = 28, 3 miljoner för nio månader.
mars: 4117 personer = 3,2 miljoner = 28,9 miljoner.
april: 3917 personer = 3 miljoner = 27 miljoner.
maj: 5375 personer = 4,2 miljoner = 37,7 miljoner.
juni: 6619 personer = 5,1 miljoner = 46,4 miljoner.
juli: 8066 personer = 6,3 miljoner = 56,6 miljoner.
augusti: 11744 personer = 9,1 miljoner = 82,4 miljoner.
september: 24306 personer = 19 miljoner = 170,6 miljoner.

Om jag då fortsätter och lägger samman kostnaden för alla dessa personer om de får vänta i nio månader så blir deras "peng" 512,2 miljoner kronor.
Strax över 500 miljoner kronor är alltså vad de asylsökande i år får som "peng". Alltså, den peng de får för att kunna röra sig lite och köpa saker som inte ingår på asylboendet. Här ingår alltså inte kostnaden för asylboendena, maten, vården, administrationskostnaderna, Migrationsverkets kostnader, skolkostnader, lärarkostnader.. jag kan fortsätta. Dessa 500 miljoner är ingenting om vi slår ihop det med övriga kostnader.
Det kostar alltså med invandringen men det är det gissningsvis ingen som misstrott. Den stora frågan är då vart dessa pengar kommer ifrån!?
Det är nämligen totalt omöjligt att kasta in dessa kostnader i en befintlig budget och tro att kvalitén på alla andra ställen finns kvar, det är omöjligt. Men, alla tiger om detta. Ingen vill diskutera det och ingen ställer frågan.

Varför?

Samtidigt tiger man stilla om de problem som faktiskt uppstår. Utöver det som de asylsökande får fattas de massor med saker de verkligen hade behövt. En av dessa saker är psykologhjälp, kuratorer, människor som bryr sig, som berättar hur Sverige fungerar och vad vi står för i vårt land. Det är en otrolig krock för dessa människor att komma från krig och förtryck, till ett helt öppet land där alla människor är lika mycket värda oavsett vilket kön de har. Vi döljer inte oss och vår religion är mer vägledande än bestämmande. Ska de gissa sig till detta?

Nu har mitt parti vaknat och vill införa gränskontroller. Jag är tacksam över att detta då inte längre räknas som rasistiskt för jag har tyckt det hela tiden. Det bästa vi kan göra är att stänga gränsen tills vi har hjälpt dem som finns här. Ska vi vara med i EU och vara en del av Dublinförordningen måste den följas och Sverige kan helt omöjligt vara det första EU-land de kommer till. Om det är kriget de vill komma ifrån, går det lika bra att stanna i något av alla de andra länderna på vägen hit.

http://www.svt.se/nyheter/presskonferens-om-flyktingsituationen-1
http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik.html