måndag 26 oktober 2015

Ullared i repris..

När Ullared öppnades följdes det av intensiv kritik då deras anställda inte var fackligt anslutna. Som facket brukligt gör, följdes detta av trakasserier. Transporterna som skulle ta sig dit med diverse saker stoppades och hindrades att ta sig fram.
De var ju inte anslutna till facket!

Salladsbaren i Göteborg för några år sedan var en liknande sak. Det går ju att tänka, att facket borde ha mognat på alla dessa år men nej. ALLA ska vara med. Såvida de inte röstar fel för då får de INTE vara med.. men de som är med i facket, det är de som är de humana.

Vidare var det ett exempel uppe i Sverige där äkta makar drev en pizzeria men blev totalt lamslagna då facket bestämde att de skulle vara anslutna. Paret som ursprungligen kom från ett land där det inte finns ett fack förstod inte vad problemet var då deras ende anställde hade bra lön.
Salladsbarens anställda hade bättre lön än den facket tyckte de hade rätt till.


Strejkvakter vid salladsbaren Wild ´n Fresh. Bra med ett fack!
Varför?
Varför är det då såhär?
Jo, detta är maktfullkomlighet. Det är det som händer när man inte förstå att man ska bli snällare ju större man blir. Om facket nu är så fantastiska och anser att de alltid har rätt, varför går då inte alla frivilligt med?

Jag är inte fackligt ansluten och kommer aldrig bli. Detta av en enda anledning.
Så länge facken betalar Socialdemokraterna och ger pengar till deras valkassa vägrar jag. Alla förbund anslutna till LO gör nämligen det. En annan anledning är deras orättvisa behandling av företag som inte vill vara anslutna men som har valt detta tillsammans med sina anställda i samförstånd. Någonstans måste även facket se vad de gör.
I sin envishet att de alltid har rätt såg de till att salladsbaren stängdes och att paret med pizzabutiken sa upp sin anställde om jag minns rätt. De orkade inte med den terror och de trakasserier de blev utsatta för.

Nu står Facebook på tur.
Facebookanställda har ingen anknytning till facket.
Ok. Spelar det någon roll?
Om deras anställda inte lider av detta och de själv inte verkar bry sig, varför gör då facket en så stor deal av det hela? Facket är säkert bra för någon men jag tvivlar starkt på det de gör då min erfarenhet är att facket innebär konferenser och diskussioner som inte leder någonstans. Middagar och fikor, konferenser och mindre resor. Allt för sina anslutnas pengar.

Stå på er Facebook.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/norrbotten/facebooks-anstallda-har-inget-fack
http://www.dn.se/ekonomi/blockad-mot-salladsbar-i-goteborg/
https://sv.wikipedia.org/wiki/Wild_%27n_Fresh