söndag 18 oktober 2015

I jämlikhetens tecken.

Kvinnoförbund. Hbtq. Seniorer. Ungdomsförbund. Skolungdom.
Listan kan göras lång.
Om vi nu alla är lika mycket värda, varför behövs det då speciella intresseorganisationer inom den befintliga?

Mitt eget partis kvinnoförbund firade i dagarna 100 år. 1915 behövdes det verkligen ett kvinnoförbund då Sverige gjorde skillnad på män och kvinnor. Detta händer fortfarande då stora grupper som flyttar till vårt land inte är uppväxta med att det är lika mellan könen. Döttrar och söner behandlas olika och flickor gifts i värsta fall bort.

Alla kvinnorättskämpar!
Var är ni då?

För mig är alla människor lika mycket värda oavsett vilken bakgrund de har men jag kan inte förstå varför det ska finnas ett kvinnoförbund. Detta är nämligen för mig mycket märkligt. Jag har viss förståelse för ungdom och pensionärsgrupper då dessa utgår från en ålder och att vi tänker olika i olika perioder av livet, ok. Hbtq, nej. Jag förstår inte det heller för jag betvivlar starkt att alla hbtq-människor tycker och tänker likadant. De har kanske samma intressen eller tankar om en del saker men det gör inte dem till en homogen grupp som kan pekas ut.
Alla partier vill att kvinnor och män ska vara lika, det är ett mål. Jämlikheten genomsyrar stora delar av vårt samhälle men varför väljer då kvinnorna själv att dela upp sig i ett kvinnoförbund?
Varför har vi inget mansförbund?

Nya tider kräver nya tankar. Hade det inte varit bättre att ta de pengar denna del av varje parti kostar, för att ägna dem åt något som verkligen gynnar utsatta människor istället?
Jag må vara trög, men jag fattar verkligen inte detta.